tisdag 18 juni 2013

Sökträning och viltspår!

Måndag kväll, sökträning med räddningsgänget!
Bästa jäkla vinden på länge!

Eftersom Yris verkligen behöver få upp farten lite mera i söket så fick hon denna kväll bara figgar på vindsidan. Dessutom bara en figge ute åt gången. Allt för att det ska bli rätt!
Första figgen fick hon fin vittring på i vinden. Bestämde mig för i sista sekunden att hon skulle få ta egen rulle. Nu har hon ju inte gjort det så många gånger men vi testar när vi är i skogen, inte på räddningssök! Jo då hon studsade fram till figgen, tog rullen fint och kom in till stigen till mig. Fint avlämnande dessutom. Så påvis då. Påviskoppel på, skickar med kommandot VISA. Fin fart ut ända tills jag försöker mig på att berömma henne på vägen ut, då stannar hon till och liksom undrar. “Ville du nåt"?” Upps bäst att vara tyst. Beröm och lek hos figgen.

Andra figgen då? Ja vad ska man säga? Med lite missförstånd om var figgen befann sig så gick det ändå bra till slut! Yris visade verkligen att hon börjat lära sig att “leta efter vinden”. Det känns iaf som ett kvitto på att man gjort rätt redan från start och tränat in söket med hjälp av vind och vittring. Aldrig syn och ljud!
Det blev iaf så att vi fick “backa” i rutan och det visade sig att figgen låg nästan precis där vi kommit ut på stigen med figge nr 1! Där visade hon ju faktiskt intresse när vi var på G till skick nr 2! Lita på din hund är väl ett uttryck som alltid håller!
Ja nu hittade hon ju figgen till slut, tog sin fasta rulle, kom in till mig på stigen, lämnade fint och gjorde ett bra påvis! Trots en del strul! ;)

Sökträning ur en figges perspektiv! Det är ju dessutom så här man tillbringar den mesta tiden under en sökträning! Men kul är det!

Hade ju Kungen med också. Så innan vi startat söket så hade jag lagt ett kortare viltspår till honom. Liggetiden blev ju bara ca 1,5 timme. Ack så laddad han var för det var ju så länge en han fick viltspåra!
Dags då. Ja vad ska man säga. För lätt och för kort! Men han tyckte ju att det var skoj iaf! Nästa gång han ska spåra så får det lov att bli ett längre spår med minst en natts liggetid!

En bra måndagskväll lyder sammanfattningen.

Sa jag förresten att vi ska träna ikväll också!

Inga kommentarer: