måndag 10 juni 2013

Första semesterveckan

Då var den då avklarad den första semesterveckan. Vädret har väl inte varit nåt att skryta med direkt ;) Men ändå skönt att vara ledig. Har väl inte alls gjort de saker som stod på agendan denna vecka. Men fixat lite i växthuset har jag hunnit med!

I onsdag så skulle det varit orientering med räddningsgänget men där blev det manfall och inställt. Men då drog jag med mig husse till skogen. Han hade på en av sina MC turer (ordonnans i hemvärnet) hittat ett ställe som kulle lämpa sig för sökträning. Han är då för snäll som tänker på det när han är ute och far.
Ett sånt himla bra ställe! Bilväg ända fram, fina marker för både spår och sök. Så här kommer det att bli sök dag 1 på wheantenträffen i augusti!
Vi släppte ut hundarna en stund i skogen så de fick springa av sig lite!
Sen så passade jag förstås på att köra ett par sökövningar också!
Walle skötte sig som vanligt super! Han är en sån jäkla bra sökhund han. Synd att hans matte inte är nån tävlingsmänniska för då hade vi väl ändå försökt oss på nån appell snart.
Yris fick göra en sökövning sen markeringsövning både med lösrulle och fast rulle det fixade hon fint alltihopa.

Torsdagen ägnades åt test av patrullhund. Hade med mig Walle som verkligen behöver få jobba, jobba, jobba! Fick prova på ljudfigge. Det var en ny upplevelse tyckte både matte och hund. Hunden kanske mest. Han sökte precis som sig bör efter vinden. Precis som han ska då. Men lärde sig också snabbt att lokalisera ljudet och dra till den figgen. Spännande att få testa lite nytt! Det finns ju numera som en tävlingsgren inom brukset. Tänkte för er som gillar att tävla!

På fredagen så byggdes staket på vår baksida mot grannen. Blev så fint. Duktiga husse!

Lördagen ägnades till studentfirande. Antons flickvän J tog studenten. En trevlig tillställning såklart! Grattis J!
Gandalf var med oss dit. Där träffade han en söt liten kisse som var hundvan. G är ju snäll med alla han möter på in väg så även med katter! Älskade vovve!

DSC_0127 Finaste G!

Söndagen då? Räddningssök och kurs! Vi drog söderut och möttes av ett regnväder och inte vilket regnväder som helst utan ett ihållande jäkla skitregn som höll på hela dagen! Men men det finns ju regnkläder och dom TAR MAN PÅ SIG från början så slipper man bli blöt i ALLA kläder!

Området som vi tränade var ett stort ruinområde. En aktiv stenkross med massor av STORA och små stenar. Mycket svår miljö för hundar! Kan lova att de blir supertrötta efter att ha vistats där ett tag.
Vi började miljöträna. Lös hund. För att den skulle kunna ta sig fram på bästa sätt. Där kan man säga att hon inte hade nåt problem alls den lilla bergsgeten. Hon tog egna vägar där hon kunde ta sig fram utan risk. Smart hund kan man säga! Det här var verkligen en miljö som passade Yris. Utomhusmiljö fixar hon så mycket bättre än vissa inomhusmiljöer.

Efter den vandringen dags för sökövning på samma område då. En figge utlagd. Men här jobbade hon fint som sjutton. Fick figgen rätt snabbt i nosen. Då ska man bara ta sig dit då! Det gick ju snabbt och bra det! Lite svårare var det att leka med figgen i den miljön. Egentligen så är ju inte leken den bästa belöningen för Yris utan att få pussa figgen ordentligt i ansiktet och det måste hon få göra om hon vill!
Vid det här laget så var vi liiite blöta i kläderna då. Så då åker regnkläderna på då!

Eftermiddagen ägnades till att träna markeringar. Det fixar hon fint nu den lilla arbetsmyran. Men nog märktes det att hon var trött på eftermiddagen.
Hon fixade hela dagen finfint trots att hon inte har nån underull (får inte ha enigt rasstandarden) och var genomvåt redan efter halva dagen. Hon frös inte ett dugg trots att det är lång stunder då de sitter uppbundna och inte gör ett dugg!

En helnöjd matte och hund efter denna dag var det!
Så hem då och ta reda på blöt hund, blöta kläder, blöt ryggsäck…… Det mesta har en baksida!

För er som undrar hur det är med Kungen och vad som hänt så kommer det när jag orkar……………

Inga kommentarer: