måndag 13 maj 2013

Söndagsträning

Söndagen tillbringades med härliga räddningsgänget. Kurs stod på dagens agenda. Vi träffades på Räddningstjänstens övningsområde. Många ekipage var vi denna söndag.

Vi började med lite genomgång och passivitetsträning.
Det tog ca 60 minuter, en HEL jäkla timme innan min lilla fröken Yris landade. Ojojoj vad vi har att jobba med! Fast det hade ju kunnat vara värre ;)
Det hade ju kunnat vara så att jag hade massor med problem att få henne att jobba  i söket eller vid markeringsövningarna (inlärning av rullen).

Sen så hade vi lite diskussioner om ditten och datten. Nu säger som Bert, Klart slut varulvstjut!  ;)

Efter det lite miljöträning då. Platsen är ju välkänd av oss sen tidigare och miljöträningen där gick galant. Det enda som jag för tillfället kan se att hon tycker är lite läskigt det är när hon kommer på nåt underlag som är instabilt då blir hon rätt osäker och vill så snabbt som möjligt ta sig därifrån. Vi borde kanske åka en del båt i sommar.

En sökövning gjorde vi, i ruinområdet. En figge som hon hittade rätt så snabbt. Där var hon lite snabbare än figgen minsann. Tog leksaken och drog till matte minsann. Precis som en rullehund ska göra. Komma med markeringen till matte. Nä skämt åsido men lite gullig var hon allt! Fast jag vet inte om kampen är den bästa belöningen för henne. Kanske ska jag testa lite med bollar framöver. Tänk om jag kunde få henne att suckta efter den röda pipbollen så som hon gjorde förr. Då skulle jag vara så nöjd!

På eftermiddagen så tränade vi markeringsövningar. Lösrulle hos öppen figge. Det fixar hon riktigt fint. Så finfint så att vi får gå vidare i träningen. Figge sittandes på huk. Använda sökkommando och påvis kommando. Sista figgen blev en liggande och tänk att hon fixade att ta rullen som låg bredvid den liggande figgen. Så fick vi dessutom massor med beröm för hennes jobb med markeringarna idag. Hon var ju sååå duktigt som fixade det hos den liggande figgen!

Nästa gång det ska bli kurs så blir det med övernattning. Ska bli så skoj!

På tisdag drar vi till gävle för åb hos kropraktorn med G. Håll tummar och tassar att det ser bra ut då!

Inga kommentarer: