fredag 10 maj 2013

En snabb uppdatering

Ja men då var det ett tag sen senast då. Vi har ju tränat förstås.
Spårat med Walle och Loppan. Viltspår för Loppis och personspår för Walle. Tre pinnar i spåret sen en klöv som slutapport bara för att! Nä då för att höja motivationen lite. Som om det skulle behövas. Mattes arbetsmaskin! Han är så duktig i allt han företar sig den hunden. Sörjer fortfarande den C-höften kan man ju säga…………….
Loppan hon fixade sitt spår alldeles galant hon. Duktig tjej det där!


Räddningstränat med Yris. Kurs en gång och egen träning ett par gånger. Hon har ju löpt nu de senaste träningsgångerna och jag är så nöjd med henne att hon verkligen klarat av att jobba som vanligt under höglöpet. 
Värre har det nog varit för en del hanar i gruppen. Det finns de som tyckt att det varit riktigt jobbigt och säkert en del hanhundsägare som önskat att vi varit hemma ;) (OBS!!!!!! Detta är en egen reflektion utifrån hundarnas beteende och inget annat!). 

Just nu så ligger Walle i min säng och sover helt avslappnat och Yris som löper sover i sin bädd på golvet alldeles intill min säng. Visserligen är hon bakom ett kompostgaller men det stänger väl inte ute lukten precis! Jag är så nöjd att det verkligen funkar här hemma!!


Vi har dragit igång lite med skogssöket också. Det är ju så kul att träna i skogen. Upptäckte ju hur mycket jag saknat detta. Saknar ju också en del av mina “gamla” sökkompisar. Men tyvärr så har vi gått olika vägar vid en korsning! Så är det ju ibland. Kanske korsas våra vägar igen. Vem vet?
Nu ser vi iaf framåt. Snart är det semester och ljust dag som natt. Det ska bli så skönt!


Kungen då? Han vilar fortfarande. Ska på åb till kiropraktorn nästa vecka. Då får vi se vad som händer!
Avslutar med lite bilder från träningen förra helgen!


DSC_0341 Yris och figge i belöningssituation!
DSC_0347 Walle
DSC_0437 Här märks det att wheaten en gång använts till grytjakt. Hon var nog den enda som försöket komma in till figgen underifrån!
DSC_0446 Walle på påviset
DSC_0469 Här är killen som kan det här med passivitet. Ha vet att man behöver vila mellan tråningsmomenten, annars orkar man inte riktigt!
DSC_0481_redigerad-1 Andra behöver träna vidare på detta men på hemmaplan funkar det ju!
 
Sammantaget så är jag supernöjd med de 2 senaste veckornas träning. Det tar sig sa mordbrännarn.
 
Just nu så har jag faktiskt bara 3 hundar här hemma. Loppan är på semester hos dottern i Övik. Spännande för de båda och tomt här hemma förstås!
 
Vet att jag dessutom lovat ett inlägg om tomten. Det kommer men de närmaste 2 veckorna har jag fullt upp sen semester och då ska jag väl försöka få till ett inlägg om den lille gubben också!
Tjing!

Inga kommentarer: