måndag 20 maj 2013

En händleserik vecka!

Denna vecka har faktiskt varit helt ok eller riktigt bra att den dessutom avslutades med VM GULD för TRE KRONOR gjorde väl inte så ont precis! Grattis!

156130_3728887628000_1955078744_n Ett hängivet fan till Kronorna är förstås Kungen!

Jag har avverkat 3 spinningpass och det känns att kroppen mår bra av denna träningsform. Så småningom så får jag väl lägga till lite styrketräning också!

Jag tränar på med Gandalfs rehab och har anstränger sig verkligen när vi gör de små övningarna vi fått i läxa. Fortfarande är det ju 15 min promenader som gäller med manschetterna utan vikter i. 1 vecka till sen så ska de vara på när vi går längre promenader också. Allt för att bygga upp muskeln i det skadade benet.
Med Yris kör vi också manschetter av en annan anledning. Hon har ju en tendens att väldigt lätt falla i pass och då har jag fått tips om detta av kiropraktorn. Jag ser det som att det vore en travhäst som behöver balanseras lite. Då gör man ju så här. Kanske vikten hon rekommenderade var lite för mycket, vid en lägre vikt i manschetterna så travar hon bättre. Det här ska göra så att hennes hjärna ställer om sig lite! Smart kan man tycka!

Yris på travträning. Kanske vinner hon Elitloppet detta år ;)

Så har vi ju tränat räddning förstås. I gassande solvärme jobbade alla hundarna helt superbra! Så underbart med värmen. En tapper skara var det som samlades denna söndag. Platsen var en känd men med nya legor förstås.

Första legan var på höjden. Några meter upp i en byggnad där gruset går in i själva gjuteriet på ett rullband och sen faller rak ner i själva gjuteriet ca 4 m ner. Platsen säkrades först förstås och hålet rakt ner i gjuteriet täcktes. Tanken var att hundarna skulle träna i miljön och när de fixat det få en belöning i form av en figge. En smal spång tog oss upp till själva figgen. Det fixade Yris galant. Visst lite för bråttom kanske hon har ändå. Blev superglad när hon hittade figgen, men leker inte gärna i den här miljön. Sen tog figgen henne och gick ner tillbaka och jag satte mig för att figga till nästa hund. Bra med lite hantering av annan person. Där kan vi säga att hon inte har nåt problem! Hon gillar ju alla!

När alla var klara med denna övning så var det dags för lunch. Mums! Det är ju så gott att käka “ute” med fina vänner. Vem har sagt att det behövs en restaurang för det ;)


Som ni vet så har ju Yris det lite styrigt med passiviteten. Men denna söndag funkade det så bra! Hon kunde ligga stilla och slappna av hela tiden faktiskt. Hon låg kvar på sin plats trots att hundar och människor passerade på bara ett par dm avstånd! Stolt matte! Visst kanske värmen hjälpte till, vem vet?

DSC_0584 En duktig tjej!

Efter lunch så blev det sök igen. Figge på höjden ute i området. Jag släppte på henne på ena sidan av området och hon jobbade sig fint in i vinden till hon fick vittringen i nosen. Hon är ju bara så lättläst den hunden, precis som Walle viftar hon frenetiskt på sin svans när hon fått vittring. Jobbade sig fint fram till figgen trots att den kanske befann sig lite för högt.

DSC_0550

Nästa figge fanns i ett cementskjul, alltså byggt av cementstenar (betong)  med fullt av flis inuti. Alltså ett flislager :) En stark doft nästan som av terpentin var det där inne. Framsidan av skjulet var täckt av presenningar i omlott, alltså inte så lätt att ta sig in. Där fick hon vittring SNABBT! Med lite hjälp från mig och ett litet “spänningsmoment” innan presenningen lättades på lite så blev det här en spännande lega. Där blev det pusskalas och lek med “sunkkråttan” som var nyför dagen. Tycker inte att jag ännu hittat den ultimata belöningen till henne men jag jobbar på det. Tips nån! Inte godis då!

DSC_0553 Här kikar vi försiktigt in bakom presenningen sen hon tydligt visat att det finns en figge där!

DSC_0556 Här ser man henne knappt då hon liksom smälter in i flisen!

Det där gick ju så bra det! Nöjd, så nöjd med dagen sökövningar som hon fixade galant trots högsommarvärmen!
Dagen avslutades med markeringsövningar. Där kan man ju säga att hon inte har några problem alls. Vi använder numera kommando även här, alltså orden sök och visa! Men än dröjer det innan rullen ska in i själva söket. Men med det här är hon riktigt duktig.

Jag är så nöjd med söndagens övningar! Tror det blir tisdagsträning till veckan. Så ser jag förstås fram emot räddningskursen nästa helg. Då ska vi övernatta i en stuga någonstans i Hälsingland. Det ska bli så skoj.

På fredag ska M och jag ner till Marma för att reka sökområde till Räddningshund SM som vi i Räddningshund Hudiksvall anordnar detta år. Det har ni väl inte missat? 8-10 augusti går det av stapeln! Samtidigt kör Försvarsmaktshund SM också. Planera in denna helg i er kalender.

Det känns som att det här kommer att bli en fin sommar. Det planeras just nu också för whetensök. I augusti så kommer whetekompisarna hit för en träningshelg igen. Ska bli så skoj att ses igen. LÄNGTAR!!!

Ha en bra vecka!

Men just ja glömde en sak. Det är inte förbjudet att kommentera ;)

Inga kommentarer: