fredag 26 april 2013

Kiropraktorbesöket

I onsdags så var jag, Kungen och Yris till Annikas Hundplejs i Gävle. Anledningen till det var att jag fått tid för en undersökning och behandling hos kiropraktor Karin som kommer till Plejset då och då!

Som ni kanske minns så gjorde sig Kungen ila för ca 1 månad sen och turerna omkring det kan ni läsa om i  inlägget, En olycka händer så lätt.

Vi besökte ju också veterinären ett par gånger i samband med den historien utan att egentligen få nån diagnos. Betalade ju också en hel del pengar förstås. Jo vi fick ju ett recept på smärtis och rådet att ge denna medicin i 2 veckor.
Själv så kände jag mig rätt så säker på att höften hoppat ur led. Har letat info om just den biten på nätet men inte hittat så mycket. Kan den verkligen hoppa tillbaka av sig självt är ju min stora fråga? Jag har faktiskt hittat att det kan vara möjligt om det finns starka muskler runt om. Ja var den riktigt ur led så hoppade den faktiskt tillbaka av sig själv.
Hittade det här på nätet och det var precis så det var!
”Ofta sker luxationen så att lårbenet förs i framåt och uppåtgående riktning, då ger detta inte lika mycket skador på omkringliggande vävnader.”
Så här var det med benet. Sen så hängde det och liksom dinglade då jag lyfte honom och han hade en fasansfull smärta.

Efter det här har vi så sakteliga försökt att rehabilitera så gott vi kunnat. Stillsamma koppelpromenader som  utökats efter hand. Så fick vi ett erbjudande från Annika om en ledig tid hos kiropraktorn. Efter lite fundering så tackade vi ja.
Jag har ju sett att han har sämre balans på den sidan, att hn har lite svårt att ibland hoppa upp i möblerna, att han liksom vinglar till lite med benet. Små små tecken på att allt inte är som det ska.

Anlände så till Gävle. Undersökning av G och 3 punkter hittades där han kände ett stort obehag. Ländryggen, höften och nånstans mellan höften och knäleden fast närmare knäleden. När hon kom till dessa punkter så visade han att det inte var ok med att genast sätta sig ner.

Dessa 3 punkter behandlades och sen så så man en stor skillnad på hur han rör sig. Har vi tur så håller det sig på plats. Nytt besök hos henne om ca 2 veckor. Är det ok då så behövs förmodligen inte ytterligare åtgärder. Men om det är tillbaka till fellägen så måste en magnetröntgen göras och den görs i Strömsholm och då får de ta ställning till om operation behövs! Håll tummar och tassar att allt hålls på plats!
De skador han har tyder i varje fall på att höften varit ut led och det har man kunnat se på en slätröntgen om man gjort den vid det första veterinärbesöket. Suck! Jag är riktigt besviken!

Fram till nästa besök hos Karin så fortsätter vi med koppelpromenader.

När vi ändå var där så kikade Annika lite på Yris och hon fick VG av henne. Hon har fint bett är fulltandad och snygg exteriört och har en fin silkig päls med en vacker färg. Hur hon nu kunde se det skitig som den lilla Yrfröken är!

Fick sen lite tips av kiropraktorn hur vi ska jobba med hennes dåliga trav (läs passgång). Nu ska den lilla hjärnan ställas om! Ska bli skoj att se om det går!

Ha en Trevlig Helg!

1 kommentar:

zabina sa...

Så tråkigt med diffusa diagnoser,hoppas att allt löser sig för er.
KramZ