måndag 22 april 2013

Grattis Kungen och lite mera

Min ÄLSKADE KUNG fyllde 9 år den 16 april. Tänk vad tiden går fort när man har skoj. Hoppas vi får många fina år framåt du och jag Lurvas!

DSC_0306

Snön smälter och det börjar kännas att den förbaskade vintern kommer att ta slut och att VÅREN äntligen är i antågande! Underbart!
Så snart är det dags att dra ut i spår- och sökskogen. Längtar nåt så otroligt!

Under veckan som gått så har jag dragit igång med cykelträning för Yris och Walle. Först så blev det med var och en sen med båda tillsammans. Gick hur bra som helst så nu spar man ju iaf lite tid!

Så har vi ju varit på räddningskurs förstås. Ljusdal var platsen och en riktigt rolig träning.

Vi börjar ju alltid med miljövandring så att hundarna ska känna till miljön innan vi börjar jobba. Precis som det ska vara. Gick i kolsvarta mörkret, på gungande bildäck, branta trappor i kolsvarta mörkret, en gammal buss, upplagt timmer, en stor stenhög. Ja jag har säkert glömt nåt……
Det enda som den lilla damen har lite stökigt med är de gungande däcken, men det ger väl sig det med!

Första sökövningen var en figge som placerades högst upp på stenhögen. Bra vind! Men vad händer med vittringen precis nedanför stenhögen? Jo där är den ju näst intill obefintlig. Så hundarna släpptes en bra bit från högen!
Vad gjorde fröken prupp då?

DSC_0090

Jo hon hittade nåt intressant gammalt snorpapper, snuskmajan ;) Matte dit och ta bort henne då. Så jobbade hon vidare. In bakom några container på vilka det stod hushållsavfall. Stannade en bra stund där också, hrmm. Men inget som hon hittade att tugga på. Fick hämta henne igen då!!! Där har vi lite att jobba med tror jag visst ;) En räddningshund SKA leta människor inte nåt annat!
Nåväl när hon väl gett upp sitt nosande på annat håll så fick hon figgens vittring i nosen men då blev det minsann bråttom! Fram mot stenhögen då! Tappade nog lite vittring precis framför den (precis som alla de andra hundarna). Men gjorde hon nåt oväntat men ack så smart. Vi hade ju gått upp på stenhögen tillsammans under miljövandringen. Då tog hon precis den vägen upp som hon och jag gått tidigare = en säker väg. Det fick hon också beröm för av kursledaren. Inte bara springa i tokerna när det rasar sten både här och där!!

DSC_0091 Vind i nosen och full fart mot figgen!

DSC_0092_redigerad-1 Hunden på plats och vilt kampandes med figge!

DSC_0096 Inte fullt lika smidig matte dock ;)

Efter att alla hundar sökt efter figge på toppen av detta stenberg så var det dags för lunch. Den intogs i den gamla bussen som finns i området. Hundarna med på resan för att träna lite passivitet. Ja man kan väl säga att de flesta klarar den biten rätt så bra utom kanske en hund då! Gissa vem? Jag inser ju mer och mer varför hon gör så här.

  • Vi har FUSKAT med passivitetsträningen!
  • Hon är lite osäker i sitt sätt och blir av den anledningen lite (ibland mycket) flamsig.
  • Hon är rädd att missa nåt.

Ja så där har vi massor att jobba med, suck!

Efter lunch så blev det mera sökövningar. Soptunnor på rad och en figge i en tunna! Koppelsök! Så en tanke att lära sig läsa sin hund!

DSC_0179 Ingen här.

DSC_0181 Men här är den nån!

DSC_0191 Full fart i kampen med figgen.

Måste säga att jag är så supernöjd hur hon utvecklats i sin lek med figuranterna. Blir hon lite mera på i den biten så kommer det förhoppningsvis att ta överhanden och göra så att hon bara gör det hon ska i söket……….

Dagen avslutades med en samarbetsövning. Som i mina ögon gick si så där…… En “gubbe” som brutit benet som vi skulle transportera på bår ca 3 km till en väntande ambulans…….. Om den övningen tänkte jag inte orda så mycket. Men jag kan den sjukvårdande biten och den backar jag inte på medans andra hädanefter få stå för logistiken i att transportera den bästa vägen…….. ;)

Nu en ny vecka med nya utmaningar och på onsdag ska jag och Kungen till Hundplejset i Gävle för att träffa en kiropraktor! Ska bli intressant att se om hon hittar nåt som felas!

Ha det Bäst!

Inga kommentarer: