tisdag 5 februari 2013

Vi ligger efter!

Gruvar mig lite för rtg av Yris, HD + AD SKA göras denna månad! Tänk om resultatet är skit? Du har jag helt plötsligt ingen hund för räddningskursen…………….
Men då ska jag säga en sak, aldrig mera en wheaten!
För antingen så har jag haft otur eller så används hundar med c-höfter för ofta i avel! Visst de kanske aldrig får problem med sina c-höfter men man kan ju inte använda en sån hund till det jag vill göra!

Igår så tog jag med mig Yris på en egen tid med matte promenad. Hon behöver det för att stärka sitt självförtroende en aning. Vi passade förstås på att träna lite under promenaden. Lite linförighet som hon fixar jättebra. Så hittade vi ett par vedhögar att klättra i. Ja där ser man tydligt att hon behöver träna på instabila underlag. Hon gick finfint över högen med stockar men vedhögen den klättrade hon inte upp i. Hrrm igen då ;)
Ojojoj, vi ligger nog lite efter i träningen……..

Idag var det bäste Walles tur med lite egen tid! Långpromenad. Lite träning rent allmän vardagslydnad under den promenaden. Stannade vid samma ved som jag gjorde med Yris igår. Upp på stockarna och upp i vedhögen……….. Varför, varför kunde jag inte få en omläsning av hans rtg och ett tjänstbarhetsintyg? Så kanske lite stöd i vad vi behövde träna på…………

Efter promenaden så tränades det lite lydnad. Fria följet enligt IPO-R. Samt början till en del andra moment i den tävlingsgrenen. Ja då fattas det bara en tävling då!
Kollade på SBK inatt då jag jobbade men inte en enda IPO-R finns det utlagd för kommande tävlingssäsong :(

Många funderingar mal just nu i min skalle. Räddning, IPO-R, eftersökshund hos polisen……. Ja nån tävlingsmänniska är jag ju inte men jag kan samarbeta i en grupp!

Tjing!

Inga kommentarer: