lördag 9 februari 2013

Mörker och skott

Eftersom det visat sig att min lilla donna Yris inte alls har nosen på inomhus och framför allt i mörker som jag verkligen trott så gäller det minsann att ligga i med träningen. Ja om vi ska komma med på kursen så gäller det minsann att TRÄNA. Tycker att vi ligger aningen efter i min plan :(
Nu kanske jag låter negativ men just nu så tvivlar jag verkligen på Yris kvalitet i detta. Hon har på nåt sätt en liten för dålig självkänsla tror jag? Eller vad det nu är.

Som sagt en massa extra träning behövs det just nu.
Så därför blev det träning på RTJ övningsområde i onsdags. Fler gånger lär det bli där framöver. Nu är det iaf ormfritt där :)
I mörkret behöver hon massor av miljöträning och det verkar som att hon tycker underlagen också blir läskiga i mörkret. Ja ska vi göra detta är det nog bara att ligga i!

Ett par figgar i mörkret blev det. Det fixade hon fint. Det verkar som om hon spårar när hon inte får nån luftvittring i nosen. Rätt eller fel, inte vet jag!
Men hon är iaf helt underbar när hon får figgen i nosen då går svansen som en propeller. Belöningen blv idag bara puss och mys med figgen. Det verkar vara den bästa belöningen för tillfället. Bättre än bus eller godis!

Vindövning ute då. Då blir det nät helt annat minsann. Där är näsa på till 110%. Ojojoj vad det går undan när hon tar figgen i vind!

Skottfast är hon också den lilla godingen.

Inträdesprov eller inte det är frågan just nu? Tror hon fixar de flesta momenten. Men kommer vi verkligen med på kursen? Har jag verkligen tiden och orken att göra detta? Många frågor just nu.

2 kommentarer:

Tes sa...

Klart ni skall köra om ni får platsen! Du har ju väntat och tränat så länge! :-) Kör bara! Kanske låter lite naivt men det värsta som kan hända må väll vara att ni får hoppa av om du inte orkar i slutändan!?! Kram på er!

Anonym sa...

Klart ni kör! :) Det här är ju eran grej// kram Kerstin o Saga