lördag 23 februari 2013

Liten tjuvstart inför helgens träning

Började med att stoppa in en skitig Yris i duschen. Fram med trimbord, borstar och saxar. Yris och Walle är de av mina hundar som är en anings hårömma. Jajaja här i huset är det bara att finna sig i att stå stilla medans matte far fram med sax och kam. Det vet dom också så de sköter sig exemplariskt. Rätt så nöjd med klippningen är jag också :)

Men helt plöstligt så fick jag ett sånt jäkla sug efter att träna lite. Slängde ut en blänkare på vår FB grupp och se jag fick napp. Herja och M hakade på.

Vi drog till räddningstjänsten. Miljötränade i mörkret och körde en varsin sökövning därinne också.

Vi vandrade runt i mörkret. Det gick ju rätt så bra. Gallertrappor utan anmärkning.
Fast ett bekymmer är det ändå med dessa galler. Hon spänner ut sina klor på ett sånt sätt som ingen av mina andra hundar gör. Med risk att fastna med nån klo,hrmm. Dom borde verkligen klippas så korta så korta. Ska nog kolla med vet om man kan klippa och bränna pulpan hos dom. Hoppas de kan hjälpa till med den saken! Kanske passa på samtidigt som jag ändå ska röntga höfter och armbågar. Då är hon ju ändå sövd! Ja vi får se!

Vi fortsatte vår vandring där inne i kolsvarta mörkret. När det blir lite jobbigt i miljön så får hon bråttom den lilla damen. Då stannar vi och matar. Står stilla tills hon är helt lugn. Sen så går vi vidare. Detta verkar vara en bra strategi :)

Körde en sökövning inne i kolsvart container också. Gick ju riktigt bra det med. Yris stack in som en oljad blixt med nosen HÖGT i luften och där inne fick hon vittring rätt snabbt och hittade M nästan på direkten!
Så jäkla duktig var hon idag.
Vet nu iaf hur vi ska gå vidare med träningen. Det känns ju rätt så bra!

Så har vi äntligen fått datum för förträffar och inträdesprov. Sen så får vi se hur det går då!

I morgon träning på ett nytt ställe ska bli så spännande! Som alltid blir det skoj att träffa hela mysiga Räddningsgänget igen!

1 kommentar:

Unknown sa...

Kul med en liten klippning för Yris och Walle :)

Härligt att det gick så bra med träningen! Lycka till för morgondagen :)