lördag 5 januari 2013

VM Brons och sökträning

Nån minusgrad och solsken. Tur att vi hade bokat uteträning idag. Räddning och skotträning stod på schemat! Alltid lika skoj att träna med det här gänget.
Ett ställe där vi tränat flera gånger förr.

Började att gå runt lite i miljön. Det tycker jag är superbra att få göra. För då känner sig hundarna mycket säkrare när vi startar upp med sökövningarna!

Mina hundar gick som nr 1 och 3 denna dag! Kameran var med och minneskortet hemma, skit!

Idag var jag noga att instruera figgarna. För jag vill verkligen att Yris ska lyckas i sina sökövningar. Själv så tänkte jag till en hel del hur jag ville att hon skulle jobba. Såg till att hon verklig tog vittring på figgen innan jag skickade iväg henne. Lösrulle hos figge 1 och 2 sin fasta rulle hos figge 3. Attans vad hon levererade denna dag. Jobbade med hög och fin nos, levererade rullen riktigt bra. Satte sig t.o.m framför och lämnade av rullen, ja lite för tidigt. Men vad sjutton det är finlir det och det kommer snart att falla på plats.
Jag var noga med att hon fick komma in till in sidan innan hon fick gå på påvis.
Sista figgen med fast rulle då? Det fixade hon super duper bra. Mattes gullhöna! Det tar sig!

Så till Walle då. Han var lite som en kalv på grönbete, han älskar verkligen att träna sök utomhus. Första figgen då var han verkligen superladdad. Tog vittringen så himla fint, riktigt rutinerat. Sen när han skulle ut på påviset så var han så laddad att det kom ett startskall. Gullpojken!
Sen så var han som en värsta kossan på kosläpp, rusade runt som en tok. Fast jag tror att han hade nosen på, ja iaf bitvis. Fina sökslag och utmärkta påvis. Han är duktig min prins.

Efter söket så kördes det lite markeringsövningar fast det hoppade vi då jag tyckte att Yris verkligen lyckats med det i söket idag.

Träningen avslutades med skotträning som gick hur bra som helst. Lek med hundarna, skytten rätt så långt ifrån. Trygg träning, det gillas! Yris hon hörde nog inte ens att det small där borta! Skönt.

När vi sen kom hem så följde vi VMbronsmatchen via datorns liverapportering. Så nu kan vi säga GRATTIS till lillmatte och hela laget till ett VM Brons!

elinvm

En underbar dag med andra ord. Lycka för ett VM Brons och LYCKA för att få träna hund nästan en hel dag :))

Inga kommentarer: