tisdag 1 januari 2013

Välkommen År 2013

Förra året avslutades med räddningssök inomhus i riktigt bra lokaler. Vi var 13 förare och 14 hundar, vilket väl är nån form av ett rekord och så jäkla skoj! Hoppas att det här håller i sig och att vi åtminstone är några som börjar utbildningen i vår.
Jag hade med mig Walle och Yris denna gång. Har ju bestämt mig för att “damma av” terrierprinsen också. Tävla kanske???

Walle startade denna dag. Alltså vilken STAR han är. Söker lugnt och metodiskt nära mig precis som det ska vara i räddningssöket. Speciellt noga är det ju att jobba så med nybörjare så att man ser vad de har för sig……… Ja nu är ju inte han nån nybörjare ;)
Han fick fyra figgar som han fixade hur bra om helst. Den sista satt bakom en presenning och det tyckte han nog var lite läskigt. Men alltså vilken fin vittring han tog där så jag är ändå riktigt nöjd. På påviset fanns det ingen som helst tvekan vid samma presenning. Tjoho vilken duktig vovve jag har. Dessutom tyckte jag nog att han skötte sig hyfsat i bilen idag.

Sen blev det en lååååång väntan för Yris var hund nr 14. Men vad gör det. Jag figgade åt 4 hundar och det är så himla skoj att se hur alla utvecklas. Kul att se hur alla verkligen går framåt.

Yris fick också 4 figgar och var en aning överladdad efter att ha suttit och väntat rätt länge i bilen. Hmm där har vi en del att jobba med…..
Hon fixade sina 2 figgar på det nedre planet med bravur. Lösrulle var ju det som gällde där.
Sen så blev det strul………
Jag hade instruerat bra, tyckte jag själv iaf. Hon skulle ha en figge med lösrulle på ett ställe och så skulle hon ha sin fasta rulle på sista figgen.
Figge nr 3 låg på fel ställe så där blev det bara skit……. och figge nr 4 låg på rätt ställe men hade lagt sig på höjden. Inte går det att ha höjdfigge med fastrulle på en hund som knappt kan med den fasta rullen. Men hon hittade ju iaf figge nr 4 och till slut och även nr 3 som vi helt enkelt struntade i från början eftersom den låg på fel ställe.

Just nu känns det som om den lilla bruden tagit åtminstone 1 steg bakåt. Jaja det är väl det som är hundträning i ett nötskal, 2 steg fram och 1 tillbaka.
Hon skulle behöva lite mera övningar med vind i nosen för den är alldeles för mycket i marken just nu. Visst är spårnäsa bra att ha men inte just i söket precis.

Så lite mera , suckar då.
Personligen så tycker jag att man söker klart med en hund innan man tar in nästa i lokalen. Sen när hundarna blir mera vana i miljön osv då kan man jobba med 2 hundar i samma lokal. Men fram till dess så är det iaf en hund åt gången när jag kör min hund! Då är det också lättare att instruera sina figgar om hur man vill ha det!

Igår och idag så har jag tränat lite lydnad med Walle och Yris. Walle han gillar verkligen att träna och Yris likaså. Vad vi tränade det tar vi i nästa inlägg där ni dessutom ska få höra våra planer inför 2013!

Inga kommentarer: