måndag 21 januari 2013

Supernöjd

Trött som sjutton då jag äntligen gick på ledig dag. Hade då jobbat många pass i rad och de 2 sista var nätter och det kändes VÄLDIGT drygt. Mest för att knähelvetet aldrig blir bra! Ja jag vet att jag borde ta tag i det NU! Men jag ville ju på nåt sätt ge det en chans att svälla av och läka riktigt innan jag börjar undra lite mera!! Men ONT har jag! Ledsen blir jag och jag vill definitivt inte låta som nån gnällkärring! Färdiggnällt alltså!

Men vad piggar upp mig mest då? Bra hundträning med fina vänner såklart!

Inomhusträning var planerad denna helg då temperaturen visat på MÅNGA – grader de senaste dygnen. Så bra att man kan ha motorvärmare i eller så kan man ha hunden i bur inomhus om man vill på det träningsstället som var planerat denna helg!

På lördagen så hade jag med mig sonen och hans tjej på träningen. Den ena hjälpte till att figga och den andra fotade. Tack för det A&J :) Många fina bilder blev det!

Först ut på lördagen var Walle. Söker hur bra som helst men blindmarkerade en hel del. Jag gör ingen affär av det hela då ambitionen numera är aktivering för honom. När våren kommer och man kan dra igång i skogen med sökträning då kommer jag förstås att ställa högre krav på honom eftersom vi har en del planer vad det gäller det söket! 
Han jobbade hur som helst riktigt bra i miljön och söket så han får MVG av mig denna lördag. Snälla fina underbara Walle!

DSC_0513

Yris då? Hon var riktigt bra denna lördag. Hon var så samlad. Så lyhörd och sprang inte långa sträckor på egen hand.
Jag vill ju ha mina hundar jobbande nära mig för de är ju båda 2 sökutbildade i skogen och kan sen förr det här med långa skick. I räddningen så jobbar man ju i huvudsak med hunden nära föraren.

DSC_0560

Hon höll sig verkligen nära, var lyhörd på åt vilket håll jag skickade henne. Lyssnade på mina kommandon och jobbade så fint i söket. Levererade rullen på så bra sätt. Det enda som det finns lite att önska just nu är att hon är lite noggrannare på påvisen. Men jag är så nöjd med henne hittills i träningen. Vi skyndar långsamt.

På söndagen hade jag bara med mig Yris eftersom det är där jag gör satsningen just nu och min hjärna var redan trött sen dagen innan. Så att räddningsträna 2 hundar denna söndag var för mig uteslutet.
Ja jag hade ju med mig Gandalf och han fick gå med och valla av sökområdet!

Yris fick 4 figgar denna dag och hon jobbade lika fint idag. Visst ibland så åker hennes spårnos ned i marken men det får vi jobba vidare på. Än har vi lång väg kvar till en fullt utbildad sökhund!
Hon var otroligt samlad denna söndag. Lyssnade fint på mig och vi jobbade verkligen som ett ekipage. Jag har ju en önskan om att Yris ska gilla lek som belöning bättre än godis. Jag har verkligen försökt att inför det i söket tidigare men inte lyckats riktigt.
Idag så tog den 3e figgen fram en annan hunds leksak då det skulle belönas på påviset. Jädrar vad hon fick igång henne, så KUL! TACK H :)
Då försökte vi ju samma sak hos figge 4 också. Där blev det verkligen en riktigt kamplek. Åhh jag bli så GLAD!!!! FRAMSTEG!!!!!

Denna helg så har den lilla bruden visat att hon kan! Att hon leker med figgarna betyder ju att utvecklingen tagit ett riktigt skutt framåt. Att miljön inte har så stor betydelse längre.
Hon har verkligen hållit ihop i sitt jobb denna helg. Det märks att vi jobbar mer och mer som ett ekipage. Det känns också av här hemma väldigt tydligt. Vi känns så sammansvetsade på ett bra sätt!

Ja men då så jobbar vi vidare mot inträdesprovet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Vad skönt att kunna vara innomhus och träna. Våran sök grupp ligger på "is" kan man väl säga, men vi längtar både jag och Wall-E.
Rolig läsning, så kul att läsa om Yris och att hon gör sådana framsteg.
Ha det gött tills vi ses igen!!

Marita