lördag 8 december 2012

Varför

Ett märkligt ord. Varför är det ibland så orättvist att leva. Ibland händer nåt som verkligen gör att man använder ordet VARFÖR så många gånger…………. När livet redan från start är så orättvist VARFÖR måste det då flera gånger under livet vara så orättvist. Älskar dig Lillasyster! Du tar det igenom detta också!
Till er ALLA ta till vara på alla dagar det är de som är själva Livet och ta hand om Varandra.

Nu till nåt helt annat. Hundträning!
Förra helgens planerade sökträning blev inställd pga det häftiga snöovädret som drog fram över Hälsingland då. Jaja vädrets makter råder man inte på!

Under veckan så har jag efter en inspirerande artikel i Brukshunden verkligen tagit tag i Yris lydnadsträning. Äntligen, kan man väl tycka! Bra går det dessutom. Försöker träna inne i köket 3 min x 3 varje dag. Effektiv träning! 
Har dessutom hittat den ultimata belöningen för den lilla damen FLÄSKPANNKAKA, det skulle hon kunna flytta berg för!
Kör med externbelöning för att få stadga i momenten också. Nu tränas det inte lydnad för nåt traditionell bruks eller lydnadsklass. Vi tränar IPO-R lydnad, tjoho vad skoj med nåt annat!

Men idag var det äntligen dags för räddningsträning igen. Vi har blivit ett stabilt gäng som tränar regelbundet, så skönt att äntligen få flyt i träningen. Ett otroligt givande och tagande i träningen. Ingen som stressar utan alla stannar och tränar klart. Me Like!
Idag hade jag bara Yris med då Walle igår kväll hade haft kontaktsvårigheter, tror jag. För den killen hade nämligen tuggat på en kontakt på skarvsladd och sen så spydde han plastbitar mest hela morgonen. Så han fick vila denna dag!

Ett nytt spännande inomhusställe idag! Både varm och kall lokal och så spännande för både folk och fä!

DSC_0297

Var ska man nu börja?
Yris min Prinsessa Min Älskade Duktiga Yra Pyra Persienn :)
Häftig miljö en båtverkstad med massor av bråte, dykardräkter, kemikalier, oljor, maskiner ja det som inte fanns där det finns nog inte. På plan 2 var det nån typ av personalrum med pinuppor på insidan av skåpsdörrarna.

DSC_0413 
På plan 3 som ett stor vindsutrymme med vinterförvaring av husvagnar och båtar och en massa annat bråte, bl.a denna älg ;)

DSC_0376

Sen fanns det också ett plan 4. Oj ett drömställe för såna räddningsnördar som vi är!

Fyra figgar. Två i verkstaden och två på vinden. Första figgen tog hon ganska så snabbt. Den satt placerad bakom en masonitskiva vid en vägg. Fick verkligen fin vittring på figgen och jobbade så med fint och hög nos. Duktig kicka!

Figge nr 2 satt inne i ett helmörkt rum. Nemas problemas. Dessutom så försökte jag introducera lek hos figgen. Gick väl si så där. Yris letade väl mest efter snusdosorna med fläskpannkakan :) Fast i mörkret så lekte hon faktisk med den “nya” figgen och sin IKEA råtta!

DSC_0316

Du bjuder väl på godis också?

DSC_0317

Så sökte vi vidare. Jobbade oss igenom hela lokalen trots att vi visste att på det planet och nästa inte fanns nån figge utan nästa fanns på plan 3 och 4.

Här söker vi vidare bland bråten. Yris älskar att klättra och klänga på allt.

DSC_0321

Uppför trappor med galler.

DSC_0324

Söker inne i skåp.

DSC_0328

I duschen.

DSC_0331

Upp till nästa plan då. Där finns ju en figge! Inne bakom en massa bråte som man verkligen måste över för att nå figgen. Där blir dagens test i miljöväg. Skulle hon ta sig fram till figgen? Hur mycket hjälp behöver hon? Klart hon tog sig fram. Det enda hindret på vägen var FÅGELSKIT som tydligen var så himla intressant, hrmm! Där dröjde sig den lilla snuskmomman lite för länge!

DSC_0334

Men sen så klättrade hon obehindrat över det som fanns där, rev ner nåt som skramlade vid hennes rumpa. Det struntade hon i för där fanns ju en figge!

DSC_0339

Sen så koppelsökte vi av ytor där det inte fanns några figgar. Yris är noggrann och söker av ALLT!

DSC_0344

Sen så fanns den 4e figgen på plan 4. För att ta sig dit så måste man uppför en BRANT smal trätrappa. Hon klättrade upp för den och ner för den som hon aldrig gjort annat och då var det dessutom väldigt mörkt där.

DSC_0350

När vi tränat klart alla hundarna så miljötränade vi lite i lokalerna, vi tränade lyft och jag passade på att träna passivitet med det lilla yrvädret. Ojojoj vad det tar sig. Hon fixade att sitta kortare stunder uppbunden. Lyften upp och ner från en släpvagn visste jag att hon skulle fixa hon är ju en trimbordshund och van att lyftas. Hon kunde sitta “ryggsäck” med mig bland alla de andra hundarna med husse och mattar. Med siktet inställt på RÄDDNINGSHUND så tränar vi vidare.

Tack Mina Vänner för en superträning!

En sån bra träningsdag. Jag är så stolt över min Villa Rosa Yris. Vilken hund hon är

DSC_0903_redigerad-5 kopiera

1 kommentar:

Kerstin sa...

Vilket häftigt ställe ni hittat...hoppas jag kan haka på nästa gång :)Kram K