lördag 22 december 2012

God Jul också har Vi tränat

God Jul till er Alla från Oss Alla!
Hoppas ni får ha en fröjdefull jul.
Sen efter det så blir det hundträning igen. Då börjar det bli dags för mig att träna in momenten till lydnads- och miljöprovet i IPO-R.

Julen2012

Japp förra helgen så tränade vi inomhus, skönt. Fast i den lokalen är det kallare än ute och en fukt som kryper in överallt. Då är det tur att man har

  1. Extra “figgejacka”
  2. Duktiga hundar
  3. Super träningskompisar
  4. KUL

Egentligen skulle väl KUL stå som  NR 1 ;) Ett stor + är väl också att man slipper det som kallas nederbörd :)))

Till träningen då. Jag hade med mig Walle och Yris. Mina bästa sökhundar. Önskar att Yris snabbt kunde bli lika bra utbildad som Walle för han är ta mig sjutton bara bäst i söket.

Vi har lagt om lite i träningen av hundarna. Numera tränar vi miljö före själva sökträningen precis så som jag har velat göra länge. Att träna i miljön före innan man kör själva sökträningen gör ju så att hunden funkar bättre i söket då den redan känner till just den specifika miljön. Det leder också till att hunden efter hand blir säkrare och säkrare i miljöer och till slut (förhoppningsvis) så kommer den att funka bra i alla miljöer. Jag är ju förstås glad att mina hundar är lite försiktiga och inte dumdristiga för det är då det kan bli farligt för hunden.
Det jag tycker det är viktigt med nybörjare är att jobba nära sin hund i söket så att man kan se hur den jobbar och verkligen se att den jobbar. Ger man den för stora ytor i början så kan det bli så att den mest bara springer runt ja verkligen springer runt utan att använda nosen. Som sagt var korta skick för i verkligheten så jobbar man ju i små block ca 25x25m. Man får inte heller glömma bort koppelsöket en viktig detalj i räddningssöket.

Ja men till träningen då.

Yris gick riktigt bra denna gång. Hitta övningar i nya legor. Dessutom så lägger sig figgen i nya legor för varje hund. Vilket ju gör att hundarna kommer att bli riktigt bra på att urskilja vittring! Super.

Ja Yris fick 3 figgar denna dag och hon jobbar riktigt bra. Det enda jag kan tycka är lite trist är att hon har en jäkla spårnos och sätter gärna nosen i  marken i början av skicken,hrmm. Men hon fixar ju figgarna och miljön hur bra som helst. Jag är mycket nöjd med hennes insatser hittills. Vi behöver träna lite mera på vindövningar så att hon får upp nosen lite bättre. Ja en del andra saker också men det ligger som prio 1 just nu.

Walle körde jag sist av alla en figge bara för att han också skulle få träna lite. Men sjutton vad han är duktig. Nu blir det till att dra igång den gode mannen igen. Det vore väl fasen om det inte skulle bli tävling till sommaren :)

Nu vilar vi några dagar över jul sen så sätter vi fart igen! Hoppas på räddningsträning i mellandagarna!

Inga kommentarer: