söndag 18 november 2012

Tvådagars

Det ordet har en liten annan betydelse nu än när man levde ett hektiskt singelliv utan man, barn och hundar ;)
Just den här gången betyder det 2 dagar med RÄDDNINGSSÖK! Det ni, då är himmelriket nära!

På lördagen så var vi på ett känt ställe. Ja iaf för flera av ekipagen som var med. Ett skoj ställe att träna på med mörka containrar fulla med sot och brandlukt. I området finns det även containrar med en massa “bråte” i också ruinen då förstås! Med mig denna dag så hade jag Walle och Yris!

Walle först ut (sorry no photos då jag inte fått upp kameran). Fyra figgar, två i sotigt mörker, en i container med en massa bråte och en i ruinen. Lösrulle kör vi med numera men själv undrar jag just i skrivandets stund, varför? Slut med lösrulle för Walle för han kan ju detta med rullemarkering. Va sjutton han är ju proffs på det!

Hur som helt så fixade han sina figgar galant. Fina markeringar och finfina påvis. Nästa gång hoppas vi på flera figgar för han måste ju träna sig på flera än fyra nån gång. Man vill ju öka hans uthållighet efter hand!

DSC_0633 En gammal bild får det bli på Bästa Walle.

Yris fick också fyra figgar. Började med en markeringsövning med lösrulle. Jag har bestämt mig för att nu är det dags att gå vidare i träningen så hädanefter blir det rullar i söket.

 DSC_0856 Här är det full fart ut till figgen när vi tränar markering.

DSC_0857 Tar rullen snabbt som blixten

DSC_0858 Full fart in till matte med rullen

DSC_0859Så tillbaka till figgen för belöning.

Figgarna var utplacerade ungefär som Walles. Men hennes första figge satt lite på höjden och det har vi ju inte tränat nåt speciellt på. Men med lite stöttning så fixade hon det också.

DSC_0864 Ja men härinne är det nån.

Vidare in i mörkret. Där fick hon minsann jobba ojojoj vad hon jobbade och jobbade och jobbade. Där var det rätt så svårt. Ibland när man håller på med det här så önskade man att man hade en hundnos och kunde känna var vittringen drar. När hon väl fixade det så blev det väl inte riktigt som vi tänkt det med figgen. Ja nu spelade det inte sån stor roll med min hund. Hon tog iaf rullen och fixade ett fint påvis.

DSC_0869 Mums figgen bjuder på pannkaka

Tredje figgen bland bråten i en container fixade hon också bra.

DSC_0873 In med full fart som är den fart som alltid gäller för Yris

Figge nr 4 i ruinen var lite svårare. Det är ju bara väggar med fönsterhål och inget tak så där kan man verkligen undra hur vittringen drar? Men som hon hoppade in och ut genom dessa fönstergluggar. Hittade hon nån figge då? Japp såklart att hon gjorde och en superfin rullemarkering med tillhörande påvis.

 DSC_0884 Här kommer hon med fart

DSC_0885 Nånstans här finns hon

DSC_0887 Hittad, här kommer jag med beviset!

DSC_0892 Matte kom ska jag visa var hon är

DSC_0894Då kampar vi en stund då. Så vill jag ju ha pannkaka!

Nä nu ska jag nog sova. Får skriva om dag 2 imorgon. Då har ni nåt att läsa om då också.

Bra va?

DSC_0903 

Åh ni sotig blir man i skägget!

Inga kommentarer: