fredag 16 november 2012

Lite lydnadsträning

Fredag,fortfarande ledig! Städning fortsätter och jag är disciplinerad i mitt jobb. Attans, det trodde ni inte? Efter dagens städning så belönade jag mig själv med HUNDTRÄNING.

Tog med mig Yris och Walle och for iväg till klubben. Inte en människa eller hund där, skönt. Joviist är det kul när det är andra där och tränar men idag var det skönt att vara där själv. Walle har ju som bekant stökat lite vid lydnadsträningen där på klubben. Nosen har varit i backen mest hela tiden och jag har varit irriterad. Nu har vi ju vilat ett tag och han har fått gå med VGW selen på promenaderna. Tror faktiskt att det gjort lite gott.

Idag var han bara så underbar. Min Prins.

Tränade fria följet och han höll position länge utan belöning. Alltså han höll perfekt position. Så jäkla bra. Han sätter sig så himla fint vid min sida så fort jag stannar och kommer han lite fel så justerar han den självmant utan att jag behöver ge nåt nytt kommando. 
Jag har ju precis som jag skrivit tidigare lagt om lite i träningen. Odinlärning är det som gäller och jag är mycket sparsam med klickern och aldrig nånsin en godisbelöning direkt på marken.

Så tränade jag inkallning på rätt kort avstånd, ca 10m. Istället för att säga stanna då jag lämnar honom så säger jag sitt och som sagt var, “lagt kort ligger”. Det funkar faktiskt bättre än när jag säger stanna. Avståndet ökades efter hand och han fortsatte att sköta sig.

Så till hindret då. Samma fina hoppteknik som vid de senaste träningarna. Hoppet enligt Lkl 1 funkade utmärkt och hopp sitt hopp lika så.

Det sista vi tränade denna dag var apportering. Enligt Lkl1 är liksom ingen svårighet och inte när jag kastar den och han ska hämta heller. Fin fart ut, snyggt och snabbt gripande. Kommer in med superfart och den sista delen som han haft lite svårt med. Att komma in med apporten och sätta sig fot den fixade han super idag.

Idag var vi så samspelta som vi brukar vara, Kärlek!

Så dags för Yris då. Fokuserade på kontakt och belöning. Idag var det bästa bollen. Den röda pipbollen!

Vi tränade lite på att hålla position under gång. Alltså hon har en sån fin position och håller en sån fin kontakt.Vi förlänger sträckorna för varje gång. Hon fixar rätt så lång bit utan belöning.

Hon är liksom en annan hund är Walle. Inte riktigt lika ivrig som Kungen. Men Ivrig är hon!

Ja vi fortsatte att nöta sitt och ligg. Sitt är et ord som hon förstått till fullo. Hon sitter kvar till jag bryter. Ja inte så länge men ca 30s blir det iaf och jag kan gå en bit ifrån henne också. Ligg nöter vi vidare på.

Så testade vi hindret och hon gillar verkligen att hoppa. Hon klarar fint att hoppa ut från mig och tillbaka. Just när detta ska tränas så saknar jag en träningskompis. Suck!

Yris hon skötte sig så bra idag men vad gör man inte för en röd pipboll.

Men i morgon och på söndag är det sökträning med Fina Vänner.

Ha en fin helg!

Inga kommentarer: