måndag 26 november 2012

Funderingar

Jag funderar hit och jag funderar dit. Finns tiden? Orken? Pengarna? Ja många tankar mal i min skalle. Hela mitt hjärta säger JAA men förnuftet vet inte riktigt. Ja, jag tar det just nu för vad det är. En kul grej som hundarna och jag gillar! Vi tränar för att ta oss dit men som sagt var vi får se……..
Det känns liksom inte rättvist mot Walle………. Han är ju en sån superhund. Kanske blir det IPO-R ändå???? Vi tränar för det iaf. Ruinsök eller ytsök ja det kvittar nog. Han är ju en sån fantastisk sökhund!

DSC_0616 Älskar den här bilden på Walle, Min Prins <3

Läser just nu boken Sök- och Räddningshunden! Bra bok som på nåt sätt bekräftar mig i mitt sätt att tänka omkring söket och hur jag vill träna mina hundar :)

Att inför varje träningspass i “ruinsöket” börja med att gå med hundarna i miljön. Så att de får känna sig säkra innan själva träningen börjar. Helst ska de då gå lösa så att de kan ta sig fram som de vill men i närheten av sin förare.

2012-10-06-291 
Lägga den första figgen lätt och försvåra efter hand i träningen. Låta figgarna växla mellan 2 legor så att hundarna lär sig skilja på vittring och vittring! Alltså lär sig vittringsdiskriminering. Så smart. Så spännande!

DSC_0722_redigerad-1

När de så lärt sig vittringsdiskriminering så går man vidare med figgar på höjden. Tips om hur man gör det finns också i boken!
Så nu vet jag hur man går vidare med det också :)

På torsdag ska vi köra mörkersök i skogen. Fasen vad spännande det ska bli för i skogen är det ju kolsvart!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Spännande läsning, som vanligt!

Ibland ska man lyssna på sitt hjärta, inte på förnuftet. Du har ju en super hund och en blivande super hund. Go for it!!

Kram Marita

Unknown sa...

Håller med att bilden på Walle är superfin! :)

// Charlie och Emma