torsdag 8 november 2012

Ett ryck och en Skyddsängel


I förrgår fick jag helt plötsligt en längtan efter att träna lite lydnad med Walle.
Han och jag har verkligen vilat från varandra. Vi har ju givetvis gått våra promenader och så har vi tränat sök men ingen lydnad. På promenaderna har han fått ha på sig VGW selen, allt för att vi ska slippa  komma i konflikt med varandra på nåt sätt.
Han var verkligen på G den Älskade Wallemannen.

Jag har ändrat mitt tänk runt träningen. Efter föreläsningen jag var på för ett par veckor sedan så ska jag försöka göra på ett lite annat sätt när vi tränar. Ska försöka satsa mera på ordinlärning än på att försöka shejpa fram olika beteenden. Säger man sitt så ska hunden sitta tills vi bryter eller till annat kommando ges. Är dessutom lite taggad på att träna in IPO-R lydnaden. Ska nog satsa på den tror jag. Skulle iaf vara superskoj att testa en sån tävling iaf. Ytsöket är kanske det som skulle passa Walle bäst.
Så nu blir det till att sätta igång med träningen igen då!

Idag hände når mindre skoj men tiden var inte ute!
Skyddsängeln eller vem sjutton det är var med mig, Yris och Walle idag ♥


Till dig i det som jag tror var en svart eller mörkblå volvo s80 (hann tyvärr inte se vad det var för bil eller reg nr) som gjorde den fantastiska omkörning vid infarten till Blästa vid ca 16:20 idag säger jag bara Förbannade IDIOT .

Blev du för rädd för att stanna och be om ursäkt och kolla så att du inte skadade oss? Hade jag eller hundarna av nån anledning kommit ca 20 cm längre ut i körbanan så hade du kört på oss! I en hastighet som var betydligt högre än de 70 km/h som råder på den vägen!

Tilläggas kan att jag 165 cm hög hade en varseljacka som når halvägs ner på låret med massor av reflex på mig och hundarna hade reflexhalsband med ledlampor på!!!!!!!! Så vi syntes med all säkerhet!

Alltså fasen vad jag är ARG men ändå tacksam för att jag och hundarna inte är DÖD eller skadade!

Så här var jag klädd!

2012-10-15-327
Så här var hundarna Klädda!
Ja vad ska man säga?

Nu lämnar vi detta bakom oss och går vidare Tacksamma över att det gick bra!
I morgon blir det lite lydnadsträning med Yris och Walle. Nu hoppar jag i sängoch läser lite IPO-R lydnad! Natti natti!

Inga kommentarer: