onsdag 17 oktober 2012

Walle

DSC_0471 Min allra Vackraste Prins

Ja inte vet jag vad som hänt med min bästa träningskompis. Han är inte alls med mig längre. Det finns ingen glädje i hans träning, framför allt då lydnadsbiten. Han nosar och är totalt ointresserad av det vi håller på med. Han har tappat farten och är inte det minsta fokuserad på mig.
Det känns som att vi är på nån slags kollisionskurs med varandra. Trist :(

Jag försöker med alla små trick för att få honom med på noterna och förra träningspasset så tyckte jag mig se en glimt av mina fina träningskompis. Men igår så var han inte med mig alls.
Han verkar inte ha ont nånstans. Så jag vet egentligen inte vad som är fel.

Tänk om han ändå tyckte om att leka. Men tyvärr så gör han inte det. Det känns som att vi har en del saker att jobba med.

Nu ska han få vila från allt som har med lydnadsträning att göra. Han ska få promenader i stan och i skogen. Bara vara. Gå ett spår ibland. Men inget annat. Han och jag tar timeout från all annan träning.
Trist. Men så får det bli!

PS Om nån har ett litet tips på hur jag ska göra för att få honom att “vara med på noterna igen” så maila mig gärna.

christinajonsson60@gmail.com

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror på ditt eget råd dvs att låta honom bara vara ett tag och sedan börja igen. Min erfarehet är att hundarna behöver lite vila emellanåt för att ladda batterierna och smälta de dom lärt sig. Tryck på paus ett tag.
Mvh Marie-Louise