tisdag 30 oktober 2012

Snö

Japp då är den här, vintern. Slut på min bästa årstid hösten. Vemodigt tycker jag nog. Den här veckan är det iaf höstlov och jag har ju barnen hemma. E, A och As J. Härligt med ungdomar i huset.

Igår så kom den då snön. Hundarna var lyckliga och lekte och härjade som valpar i snö. Tråkigt nog så var temperaturen inte den bästa för snö, runt 0 och då vet vi väl alla som har en wheaten hur det kan bli i pälsen? Snöbolligt :)

E, jag, Walle och Yris tog en riktigt skön långpromenad i skogen på förmiddagen. Eftersom de 2 sällan är på skogspromenad samtidigt så fick de turas om att vara lösa. Egentligen mest för att i vår skog vimlar det av rådjur och jag ville verkligen inte att de skulle få chansen till en gemensam jakt eller så. För det skulle ju faktiskt kunna hända. Ja iaf med mina hundar.

Yris som är yngst och den som leker och härjar mest har faktiskt blivit riktigt duktig på det här med inkallning. Kommer nästan 100% av gångerna som vi kallar in. Vardagsinkallning är ju fasen så mycket svårare än tävlingsinkallning. Men vi jobbar på det och bara i situationer där hon kan lyckas förstås.

När det blev Walles tur att vara lös så härjade han också en hel del. Han har det väldigt jobbigt just nu med Loppans höglöp. Han stressar upp sig rätt mycket och skulle väl egentligen behöva vara på kollo några dagar. Så vi hoppades att ett par timmar  skogen skulle rensa hans reptilhjärna åtminstone lite grann.

Sen de båda sprungit av sig lite grann så släppte vidom tillsammans på en stor täkt då mitt i skogen. Men oj vad de hade skoj. Walle är väl inte direkt nån lekfarbror men Yris lyckades iaf bjud upp honom till dans ett par gånger.

På vägen hem så träffade vi på hästar i en hage och trots att Yris sett hästar sen hon var lite valp så tycker hon fortfarande att de är lite för STORA för att gå nära.' När vi kom hem så hade vi 2 rätt så trötta och snöiga hundar med oss.

Senare på kvällen så startade jag upp min “nya” träning av Yris. Fokuserade på ordets betydelse om man säger så. Tror nog att det kommer att gå rätt hyfsat med den här typen av träning. Sen gillar jag ju konceptet med 
“ingetgodispåmarkenöverhuvudtaget”. Det känns ju som att man på det sättet minskar risken att få en hund som nosar! Fick till ett riktigt bra träningspass med lillskruttan denna kväll. Man får ta till vara på det lilla.

Idag blir det kvalitetstid med dottern på stan. Får passa på när hon är hemma. Nästa vecka åker hon ju med U18 i blågul kostym till Ryssland på 4 Nationsturnerning.

Elin Johansson, forward i Damlandslaget U18 och MODO Hockey

Ha en bra dag alla!

Inga kommentarer: