måndag 29 oktober 2012

Så jäkla nöjd

Igår var det dags för sökträning. Me Like! Efter manfall av olika orsaker så blev det till slut bara M och jag. Men vad gör det när det är så himla skoj att träna och det blev ju ändå av. Tråkigt med manfall…………. Men men det blir väl fler gånger.
Kanske kommer det till fler i gruppen när de vet att det kommer att starta en räddningshundskurs till våren 2013 :))

Så kul att träna med M, för hon har lite nya områden på G och jag har ju också det. Spännande med varierande miljöer och jättenyttigt för hundarna.

Denna gången var vi på ett helt nytt ställe. Riktigt bra ställe dessutom. Vi hade dessutom turen att ha en fotograf med oss:))

Jag började att figga åt lilla Watt. En underbar kelpiepojke som med all säkerhet kommer att gå hela vägen ända fram. Han har ett härligt temperament, gillar folk och saknar nog helt miljörädsla, ja nästan iaf utan att för den delen vara dumdristig. Gillar att kampa och kampar med vem som helst! Under vintern kommer han att få en härlig rutin på det här.

DSC_0655 Man kan väl inte säga annat än att han är underbar.

DSC_0679 Öh mamma det är nån i lådan

Yris hon gjorde ett riktigt bra jobb denna soliga men lite kyliga morgon. Det enda lilla jag kan se just nu är väl att hon är lite försiktigt när det kommer galler som underlag. Så det ska vi träna extra på under vintern. Tänk vi har ju hela vintern på oss med miljöträning och lite annat pyssel innan utbildningen startar. Dessutom måste jag få ner hennes arbetsiver en aning.
Idag så körde jag bara med Yris för här hemma höglöper tik nr 2 och Walle är helt slut i sin lilla skalle………. Stackarn! Han ska förresten hormonchippas om ett par veckor. För att jag vill se om det blir nån skillnad på hans intresse för saker som han inte ska intressera sig för. ;)

Vi började träningen med att köra en markeringsövning. Det går numera finfint. Vi ska bara lägga lite mera fokus på avlämnandet. Sen så sitter det nog som en smäck. Varierade lite idag med rullen och direktbelöning. Tror lite på det konceptet faktiskt.

Här kommer lite bilder på prinsessan in action:)))

DSC_0702 Här inne är det nån!

DSC_0704 Hon har en rulle, den tar jag!

DSC_0710 Börjar så smått introducera figgar på lite högre höjder. Efter fin hämtning av lösrulle så får man godis på påviset.

DSC_0722 Varför gå runt och gå på marken när man kan få klättra lite.

Vid sista figgen så hade vi lagt ut lite armeringsnät för att just kolla av henne då det är nån slags galler. Måste säga att hon fixade det med bravur. Först så försökte hon krypa under och på det sättet ta sig fram. Men på slutet blev det för trångt. Bara ca 1-2 dm högt och då vände hon (tur att hon har en lagom storlek). Men så löste hon det genom att ta en annan väg och den sista biten fixade hon gallret fint. Här fick hon direktbelöning i form av lek med IKEA råttan. Vet ni vad hon gjorde? Tog råttan sprang till matte och lämnade av den. Men sötnöten. Det att man ska hämta nåt hos figgen och lämna till mamma det har nog liksom fastnat i terrierhjärnan. Sen drog hon tillbaka till figgen och liksom visade att här är hon.

DSC_0733 Här ser ni gallret hon försökte krypa under på sin väg till figgen. Hon kom en liten bit sen fick hon vända. Så tog hon en annan väg!

DSC_0734 Sista biten klarade hon iaf över gallret av armeringsjärn.

Efter träningen så for vi till ett “hemligt” ställe och tränade gallertrappor. Riktigt höga och öppna neråt på platåerna mellan trapporna. Inte lite läskigt. Tur att man inte är höjdrädd. Inte hunden heller. Här gick det superbra!
Alltså jag tror väl att ni förstått att jag brinner för detta. Nu skulle jag vilja hitta en kurs över vintern där man kan få hjälp att lära in en del av lydnaden som man också ska klara av! Visst kan man ju träna in momenten på egen hand med det är ju så skoj att går kurs!

Nä upp och hoppa och på med vinterkläder för nu blir det morgonprommis i snöväder!

1 kommentar:

Pudelmatten sa...

Watt träffade jag på klubben i torsdags och fick mysa ordentligt med honom i knät, en jättefin vovve på alla sätt! :)