torsdag 4 oktober 2012

Nöjd?

Ja till vissa delar är jag nöjd med dagens sökträning och med vissa inte.

Walle han vet jag inte vad han höll på med. Nåt var det idag som gjorde honom låg. Men vad?
Kanske Yris löp gör honom förvirrad?
Jo han gjorde ju sitt jobb i sökrutan. Han markerar figgarna superfint med sin rulle. Han brukar ju också ha en jäkla fart ut på påviset. Men nåt störde honom dag? Jovisst han gick rätt bra ut på påvisen och han fixade ju det. Men inte alls med samma fart och glädje som han brukar.
Sista skicket funkade ju allt som vanligt med fart och allt.

Jag måste verkligen lära mig att inte lyssna på allt som andra säger och tycker om hur jag och mina hundar gör.
Walle är räddningshundutbildad inte utbildad för att tävla sök. I min värld är ljud- och synintryck FÖRBJUDET!!!!!
Det blir alldeles för mycket hjälper att jobba bort sen!
Det som gör mig mest trött just nu är hans jäkla pissande under arbete. Inte sjutton ska väl en hund på dryga 4år behöva börja med såna olater? Eller börja och börja, det började väl i somras skulle jag tro.

Yris hon går verkligen från klarhet till klarhet.
Idag så riktade vi in oss på markering med lösrulle. Figgarna fick instruktion att hjälpa henne med rullen om hon behövde. De placerades ganska nära stigen för att göra det lite lättare för henne. Lite hjälp behövde hon för att ta rullen hos figgen. Men när hon väl tagit den så kommer hon in till mig med fart. Lämnar rullen och väntar fint på min signal att få visa. Sen behöver hon fortfarande lite hjälp med att komma ut på påviset. Men det är så lite så det kommer hon att fixa till rätt snabbt. Med henne känner jag mig verkligen nöjd idag. Hon har en så otroligt positiv energi den hunden!

Nästa träning ska figgarna instrueras hur man matar henne vid belöning och att skynda långsamt att belöna. Jag vill att hon ska få god tid på sig hos figgen. Det är ju den som egentligen är själva belöningen!

Som alltid efter bra hundträning känner jag mig smått euforisk! Det bästa med allt är att vi har bestämt dag för nästa träning. Då blir det räddningssök!

Inga kommentarer: