onsdag 10 oktober 2012

Sikta mot stjärnorna?

En timme på eftermiddagen spenderades på klubbens lydnadsplan. Walle och Yris skulle tränas en stund. Började med Walle eftersom Yris är i höglöp och jag tvivlar på att han skulle kunna koncentrera sig om hon varit på planen före honom.
Läste i senaste Canistidningen en artikel om hur man kan träna stadga i de olika momenten. Så det var vad jag tänkte mig att göra idag.
Ska jobba bort kommandot “Stanna kvar” och i stället träna stadga i de kommadon som jag säger.Alltså betyder SITT att man ska sitta kvar tills annat kommando ges eller att friordet varsågod kommer. Ungefär som att lagt kort ligger!
Började med Walle. Vi tränade på ligg, sitt och fria följet. Attans vad jag fick honom med på noterna med den här träningen. Han gick riktigt igång på det här. I det fria följet så vara han med mig som han aldrig varit tidigare. Han liksom bara väntade på mitt friord och BELÖNINGEN. Han släppte mig inte med blicken en endaste gång.
Träningspasset avslutades med hopp sitt hopp. Det fixar han ju finfint. Samma fina hoppteknik som förra gången. Blir så glad när jag ser det för han har ju haft en fruktansvärt dålig hoppteknik tidigare.
Kanske blir det en appell till våren ändå! Vi får se?
Men vette sjutton hur jag ska få till det där förbaskade framförgåendet?
Yris hon har ju precis påbörjat sin lydnadsträning. Började lite smått med att introducera stadga i momenten sitt och ligg. Bästa IKEA råttan som belöning och sen byte den med mig mot godis! Se den lilla damen är ju verkligen med på noterna. Vilken fart och vilken glädje i jobbet.
Testade hopp över hinder men där skulle jag ju behöva en medhjälpare.  Men jag tränar ju mestadels ensam så vi får väl be husse om hjälp när vi ska träna hoppet och budföringen då! Ja det löser sig nog! Men hon är iaf duktig på hoppet.
Böjde även fila lite på linförigheten och kan man nästan dö för en liten tygråtta från IKEA då är det inte så svårt. Hon är super lättmotiverad och det är så skoj att träna med henne.
Så nöjd med henne idag. Kan man prestera så under sitt höglöp då kan man nog så småningom nå STJÄRNORNA!
Sötnosen Yris!
Nä dags att få sig lite välbehövlig sömn.
Natti natti!

Inga kommentarer: