söndag 16 september 2012

Söktränat

Söktränat idag. Känns rätt bra att vi börjar få ordning på sökträningen. Just nu flyter det på rätt bra, gillar när det blir lite kontinuitet i det hela. Alltid bra med nya vänner som vill träna så ofta som jag vill. Ja dom jag tränar med annars hänger ju med om de kan förstås. 
Jag har äntligen insett att jag måste begränsa mig i de olika grejerna vi håller på med för att hundarna också ska hänga med något så när. Man ska nog inte satsa på för många olika grenar………… Till slut orkar nog varken matte eller hund!

Vid sökträningen får jag också chansen att läsa lite hund. Nya raser är ju alltid spännande! Attans vad det är skoj att se hur hundarna helt plötsligt förstår vad som förväntas av dem.
På dagens sökträning var det med en gammal bekant från räddningsträningsgruppen. Schäfern Hoss, fast  nu med lillmatte L istället för husse. Attans vad den hunden blivit balanserad mot för den var “på den tiden”. Ja han är ju äldre han med.

SAMSUNG       Hoss

Kul var det att se hur Js pudel Filip som var med förra veckan hade en stor förväntan redan när han kom ut på stigen. Snacka om att han gillade sökträningen.

SAMSUNG       Filip

Idag så hade han med sig sin “brorsa” Niklas som också är en pudel. Han var verkligen med på noterna redan efter första figgen.

Så var det förstås Ms 2 hundar. Så skoj att se valpen Beila komma igång med sökträningen oj vad valpar lär sig snabbt!

Mina hundar då?

Idag så lät jag Yris jobba mera självständigt för jag ville verkligen se om hon fixar att söka lite friare än vi pysslat med tidigare. Så har jag ju varit så osäker på hennes inkallning. Men som sagt hon fick chansen att visa lite mera vad hon egentligen går för idag. Jag är verkligen nöjd med hennes arbete och hon KOM faktiskt när jag ropade på henne. Mammas Lillskrutta. Hittade figgarna gjorde hon också!

SAMSUNG DIGITAL CAMERA Yris

Ni som följer bloggen vet att vi förra veckan gjorde markeringsövningar med lösrulle. Denna vecka var det dags för samma typ av övning fast med hennes fasta rulle. Fasen hon fixade det också! Ut till figgen, tog rullen (med lite hjälp), kom in till mig och sen ett fint påvis med riktigt drag i kopplet. Den hunden går från klarhet till klarhet :)) Stolt matte idag!

SAMSUNG DIGITAL CAMERA Yris ska “söka” figgen!

SAMSUNG DIGITAL CAMERAVille först bara ha godis hos figgen. Men med lite hjälp så tog hon rullen.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA Full fart in till matte.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAPåvis och skinkost på tub hos figgen :))

Walle då. Vid det första skicket så fick man verkligen se vilken duktig sökhund han är. Figge nr 2 så skickade jag honom lite för långt fram på stigen och på den sidan hade han ingen hjälp av vinden heller. Så figge nr 2 fick bli figge nr 4 istället (framflyttad). Så jag skickade honom till figge nr 3 på vindsidan istället. Där gick det superbra och figge nr 4 funkade också super. Vi slutfiggen, nr 5 så fick han en hel dosa snus. Äh en snusdosa full med köttbullar! Mums sa Walle.

SAMSUNG      Walle

En fin förmiddag i sökskogen, precis som det ska va.
Tack J för bilderna!

Ses när vi hörs!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att ni är ett gäng som tränar ihop !! Vår hundverksamhet inskränker sig till skogspromenader för tillfället..../ KRAM från Tant Brun

Anonym sa...

Saknar er "rutinerade" i sökträningen.
Kram tillbaka!/C