onsdag 26 september 2012

Regntunga skyar vart än man ser..........

Ja nåt jäkla fel tror jag att jag har. Har varit ute i skogen i spöregn i flera timmar och tränat sök. Råkade ta på mig fel regnbrallor när jag for hemifrån så när jag kom hem så var jag blöt in på bara skinnet. Men trots det så kände jag mig rätt så euforisk. För träningen gick ju så bra!

Har träffat lite nytt folk som jag kör sök med nuför tiden. Det funkar så bra för vi har de senaste veckorna fått till regelbundna träningar. Det känns faktiskt riktigt skoj! Fast jag saknar ju det gamla gänget också.
Idag hade vi lite mera erfarna sökmänniskor med och då flyter det på lite bättre än om det bara är nybörjare. Kul när en grupp består av lite olika blandningar av hundar och människor!
Tänk bara när en av tjejerna säger "Kan jag få figga en gång till åt Yris för jag vill så gärna att vi ska få till det med rullen". Det är underbara träningskompisar det! Sen så kan jag ju förstå varför, Yris är ju en sån charmig jycke.

Ja som sagt så regnar det ju ute. Men vad gör det, ska man träna så ska man. Tur att de andra är lika hundnördiga som jag!

En gammal beprövad ruta. Walle först ut av mina hundar och Yris som löper fick av förklarliga skäl sista startnumret.
Walle han ångar på som det värsta lokomotivet. Han kan ju det här med sök. Mattes duktiga arbetsmyra. Fina skick gjorde han idag och satan i gatan vilken fart han har ut på påviset. Koncentrerade mig mera på transporterna idag och se det tar sig även på den fronten. Han behöver verkligen regelbundenhet i träningarna för då fungerar han som bäst. Ni skulle se honom in action. Han är bara så duktig. Tar liksom sin rulle i farten. Så snabb! Sen har han så gott som slutat med sitt pinkande i rutan. Bara EN gång idag. Fast det är ju en gång för mycket det.................
Spelar ingen roll om jag så rastar den hunden i flera timmar inna söket, nog fasen ska han pinka i sökområdet ändå. Revirmarkering kallas det visst. Kanske kulorna åker ändå! Jag funderar vidare på den saken.........

Lilla skruttan har precis gått in i sitt andra löp och är kanske lite låg och sover mera här hemma. Så det skulle bli rätt så intressant att se hur hon grejar att jobba under löp.
När vi kommer till skogen så är de samma gamla arbetsmyra i snöret. Skulle nog önska lite mindre förväntan kanske! Tror att jag ska åka iväg en halvtimme tidigare och låta henne springa av sig i skogen innan vi ska träna nästa gång. Sen får hon ligga i bilen och vila en stund innan det är dags för henne att jobba.. Alternativet är ju att låta henne vara med och valla rutan. Ja vi får väl se. Jag får fundera på saken lite mera.
Tanken var iaf att börja köra igång med rullen denna dag.
En markeringsövning på stigen innan vi startade. Så att hon skulle fatta lite vad som förväntades av henne. Funkade inte alls..... Backa bandet lite. Hund och rulle hos figgen och matte på stigen. Se då gickdet bättre. Sen rullen hos figgen och hunden hos matte. Se där då hade kanske poletten trillat ner.
Ja ut med figgarna i skogen då. Söknosen är inte så bra på hos första figgen då hon har sån stor förväntan att det nästan går över styr. Ja men så fick hon då korn på henne. Behövde massor med hjälp med rullen. Men fixade det till slut. Samma ska hos figge nr 2. Fast då gick det ändå lite bättre. Påvisen gör hon iaf med superfart.
Det är då A-S kläcker ur sig. "Kan inte jag få figga åt henne en gång till. Jag vill så gärna att vi ska få till det med rullen" Men det är ju då man inser vilka fina träningskompisar man har! Klart du får!
Se då gick det ju riktigt bra!
Ett skick med den egna rullen blir det också. Tyvärr så hamnade rullen lite på sniskan så vi fick göra om en gång. Men då grejade hon det så himla bra.
Nöjd med Yris jobb i skogen idag är jag!

Sen fick hon var med och plocka in snitslarna och då rejsade hon mnsann runt som en yr höna. Sprang fram och tillbaka över stigen. Tror hon jobbade sig igenom hela sökområdet, njae iaf halva! Så nu är hon trött kan man säga.
En bra förmiddag har vi haft i sökskogen trots genomblöta kläder och en kyla ända in i märg och ben.
Så fick jag ju träffa Ms söta lilla kelpievalp Watt. Åh det måste väl ändå var jordens åttonde underverk :))

Kanske blir det en sån för mig ändå............

Nästa gång ska "pikadollen" med för jag vill ju ha med skotten i sökträningen också!

Trots att vi tagit lite välbehövlig vila några dagar så kan jag inte hålla mig från hundträningen. Har varit på klubben och tränat lite lydnad med Walle. Det gick faktiskt riktigt bra. Blev lite impad av hans hoppteknik den dagen. Från att ha haft en för wheaten typiskt dålig hoppteknink så hoppade han riktigt bra denna dag och med en helt annan teknik än tidigare.
Så körde vi apportering, fritt följ och framförgående. Ja inkallning också. Allt gick så bra!
Dags att ta tag i Yris lydnadsträning kanske?

Hörs!3 kommentarer:

J sa...

Haha va skoj att du skriver att du är hundnörd, när det jag tänkte imorse var "Nej, jag är inte tillräckligt mycket nörd för vara ute i regnet i flera timmar och krypa runt i blåbärsris!"

J (Pudelmatten) sa...

Men va roligt att ni kom iväg ändå trots regn, och att det gick så bra :)

Agneta sa...

Kul att läsa om dina Wheaten och era bravader. Man blir inspirerad :)