torsdag 20 september 2012

Friskförklarad

Den senaste veckan har varit hädelserik. Jag har varit sjuk, dödsjuk (man målar ju gärna upp ett scenario) men efter ett läkarbesök med ytterligare röntgen och en del undersökningar och en punktion av “knölen” helt friskförklarad. Ja iaf från den sjukdomen man befarade. Jag känner en oerhörd Tacksamhet att få åka hem med ett bra besked i bagaget.
Mina tankar går dock till alla som besöker den mottagningen och har ett annat besked med sig hem. Styrkekramar till Er.

Bild från Google

Nu till nåt helt annat, hundar! Ja inte kan jag skryta med att jag har tränat hundarna så mycket denna vecka. Men Walle har iaf fått sig lite lydnadsträning. Jag tänker faktiskt ge mig på att försöka träna in momenten till IPO-R. För vem vet…….. kanske jag får ett ryck nån gång.
Inte det lättaste att lära om att han ska komma och sätta sig framför mig vid inkallning och sen på mitt kommando komma in i fotposition. Men se det lärde han sig snabbt. Ett nytt kommando för inkallningen blev det ju förstås och jag får väl kolla av att han kan den vanliga inkallningen också om det nu behövs….. Det nya kommandot blir “hit” och det gamla är “Wallekom”.
Apporteringen har också lärts om på samma sätt. Avlämningen ska ju ske framför föraren och det gick också finfint att lära in.
Fria följet blir ju också nåt helt annat och där ska man ju dessutom genom gruppen och de ska ju dessutom ha med sig 2 hundar. Det läre ju bli en rätt rejäl utmaning!
Ja vi har ju lite att bita i om man säger så…….
Så behövs ju hindren till miljöbanan……….Har ju skickat ett mail till SBK Gävleborg och efterlyst dem (de ska ju finnas nånstans i distriktet). Men tyvärr inte ens fått ett svar att man inget vet om de där hindren. Så jäkla dåligt!

Med Yris så kommer satsningen att bli utifrån hur proven i räddningen läggs upp. Så vi gör nu som man borde göra i all hundträning, börjar träna in det svåraste. Utifrån själva söket är det ju svårt för där måste man ju börja i “rätt ände”. Det finns ju vissa saker man glömmer bort att träna på som t.ex. att lyfta hunden och lämna över den till främmande person som ska bära hunden bort från HF (hundföraren). Nu blir det till att ta fram reglerna, läsa på och träna utifrån dem.

Ida ska jag försöka komma ut i spårskogen med Gandalf och Loppa och senar på kvällen hopas jag på att orka bege mig ut till klubben för lite lydnadsträning med Walle och passivitetsträning med Yris.

Ha en bra Torsdag för det tänker jag ha!

Inga kommentarer: