onsdag 12 september 2012

Ferdinand

Att hinna med allt man vill är minsann inte så lätt. Nu måste det bli måsten som prioriteras.
  1. Passivitetsträna Yris
  2. Miljöträna samma hund
  3. Sökträning i räddningsmiljö med Yris och Walle
  4. Spår med Gandalf och Loppan
  5. Lydnadsträna Yris
  6. Så var det ju det här med min egna träning då........ Borde väl stå först på listan. Jag menar för att orka med resten ;-) Ska ju hinna med att jobba heltid också..........Suck!
Jaja allt går ju......... Igår så var jag iaf in till stan för att miljöträna den lilla Yris lite grann. Loppan var ju med hon också men mest som sällskapsdam i bilen.
Tog ut Yris för att gå en sväng i stadskärnan, eller centrum då! Gick väl si så där. Det finns en tendens till att stressa upp sig när hon kommer till miljö som hon inte är van. Dessutom kopplar hon på söknosen (vilket väl inte är så tokigt). Nosar in genom alla öppna dörrar, där kan ju finnas en figge med godis!

Hon luktade på blommorna! Precis som Ferdinand ;))

Men luktade de verkligen så GOTT?

Nä det här var anledning till blomluktandet. De spelade så himla högt så hon blev rätt skeptisk och fick till och med flykttendenser. Så för att lugna sig själv så aktiverade hon nosen. De är kluriga de små liven.

Till slut så varvade hon ner, ja iaf lite :))

Ja där får man för att man tycker att andra saker är skojigare. Så nu får vi minsann lov att ta tag i detta. Packa fikakorgen sätta sig på lite olika ställen och vänta, fika och vänta. Till den lilla myran slappnar av.

Hemmavid så tränade jag lite lydnad med Walle. Apportering och fritt följ. Inte en os i backen under hela träningspasset. Men här känner han väl igen alla pissfläckarna. Ja hur som helst så är han duktig!

Gandalf han har fått sig ett välbehövligt bad och idag när jag vaknar efter nattjobb så ska saxen fram den också.

På torsdag får det bli spårskogen med Gandalf och Loppan. Sen hoppas vi på lite sök av olika slag till helgen. Yris har fått en egen norskrulle och tänk att hon fattade direkt hur hon skulle göra för att ta rullen. Så nu är det kanske dags att introducera lösrulle i söket? Ja vi får se, lite flera markeringsövningar i samband med sökträning sen så är det dags. Funkar det inte så kan vi ju alltid backa i träningen.

Så här fin är hon med sin norskrulle

Vi hörs en annan dag!PS här är en länk till en mycket läsvärd blogg!
https://palebird.wordpress.com/

2 kommentarer:

Tes sa...

När vi var på MHt såg jag en hund som använde sig av avledande manöver när spökena kom. Helt pllötsligt ställde den sig och käka gräs som värsta kossan. :-) Då tänkte jag på dej och på det du skrev här om Yris och blommorna! :-) innan jag läste om det här hade jag aldrig tänkt på det på detta sätt.

Christina sa...

Visst är det skoj när man ser de små signalerna som man kanske aldrig tänkt på förr. Ju mer man tittar ju mer lär man sig. Så spännande!