onsdag 1 augusti 2012

Träning

I går kväll tog jag med mig barnen och ett par hundar och for till Ullsäter för lite lydnadsträning.

Tränade linförighet med Walle. Inte riktigt nöjd var jag till en början men förstod först efter en stund att han inte såg som han brukar. Han är nybadad men inte klippt och luggen är som en stor oformlig hårmassa så det var förklaringen till att han inte gick som han brukar. Han hade nämligen problem med linjerna han såg på planen. I med en hårsnodd och han såg ut som en enhörning fast då såg han ju nåt :)) Sen gick det bättre!

Inkallning – kommer in med fart. Fint och rakt sättande i fotposition.

Linförighet – helt ok men behöver mängdträning för att kunna hålla längre! Så ska belöningen bantas bort!

Apportering – träapporten, så jäkla duktig. Metallapporten lite dålig avlämning men det ha nog med att göra att han tycker den är lite läskig. Vi övar vidare på den då!

Budföring – med E. Så jäkla klockrent. Visst hon fick hjälpa honom lite så att han inte tjuvstartar. Men vilken fart han har! Han tycker det här är så skoj.

Ställande under gång – Fixar han 100% av gångerna.

Avslutade med lite bus med A. Det kanske var det skojigaste på hela träningspasset så jag tror att det blev en jättebra  och otroligt positiv träningskväll för Walle.

Yris, yrslig som vanligt. Men så jäkla positiv och arbetsvilig med massor av arbetsglädje!

Men henne tränade jag en del ingångar och raka fina sättanden i fotposition. Starter och några steg linförighet. Vilken kontakt hon har. Här har jag nog tjänat massor på att träna lek och belöning med henne. Hon har en stor förväntan på belöningen som är lite olika. Godis, röd pipboll, kamp eller mattebus!

Så dags för inkallningsträning då. Öppen plats, människor i rörelse på en cykel/gångbana i närheten. Långlina på, E håller hunden och jag går iväg, kallar in och springer. Hon kommer som ett skott,hon är så jäkla snabb den hunden. Matte ner på huk och när hon kommer fram så tvärnitar hon och kommer till mig DIREKT! ALLA 4 gångerna gör hon samma sak. 100% rätt denna kväll! Sen körde vi inkallning med A och E också. Samma resultat då med. Ja då blir det träna några pass till med lina och sen så småningom utan den då!

Liten kort apporteringsövning blev det också. Hemma har vi ju hela apporteringen klar nu ska den flyttas ut till annan plats. Så därför blir det bara en liten del i momentet som tränas denna kväll.Sittande framför mig,gripa apporten på kommando, lämna över på kommando och sen komma in i fotposition. YES, hon klarade hela den kedjan på bortaplan med en hel del störningar.

Så avslutade vi med lite passivitetsträning!!! Ungarna kastade med en rugbyboll alldeles bredvid oss. Yris stående i löst hängande koppel HELT STILLA! Den Ni ;-) Kanske en ren lyckträff? Ja vem vet? Men hon fixade passiviteten som jag önskade och fick lugn och ro belöning med godis (att äta är ju lugnande för hunden) också använde vi ju “kommandot” som vi tränar på för lugn och ro!

En bra träningskväll kan man säga!

1 kommentar:

Zabina sa...

Bra jobbat.KramZ