måndag 13 augusti 2012

Superhelgen!

Vilken helg!!!! Ja var ska man börja? Med fredagen kanske eller tidigare ändå. Ja hur som helst så har jag träffat några likasinnade wheatenägare via FB. Människor som precis som jag vill träna sök med sina fina hundar. Efter lite manfall av olika anledningar så blev vi till slut 4 människor och 5 hundar. Men vad gör det vi har haft det så skoj! DE andra kommer ju med nästa gång!

På fredagen kom Elin och Marita med sina hundar Puma och Wall-E. Jag och Kungen mötte upp dem på B&B Två Tanter här i byn. Det var nämligen där som de skulle bo denna helg.

Jag tog med mig mina nyfunna vänner på en sightseeing här i trakterna. Vi åkte och kollade in sökrutorna och vi for en sväng till Hölick som är ett sommarparadis här. Sen så käkade vi god mat på Hot Chili en liten restaurang som serverar thailändskt och kinesiskt. Supergott tycker jag!

På lördagen kom Tuija och Tea och anslöt till gruppen. På lördagens agenda stod skogssök. Tanken med det var ju att nyböjarhundarna skulle vindas in åtminstone lite grann. Tror ni det blåste nåt? Nope. inte en endaste liten vindpust. Då är det baske mig inte så lätt! Alla hundar hade iaf något så när kläm på det hela när dagen var slut. Men oj så skoj vi hade. Vi hade en ruta på fm och en annan på em. Mellan det så hade vi lunch förstås. Då hade jag fixat med sallad, bröd och dryck. Efter så blev det kaffe och roseninspirerade cupcakes.

rosor

DSC_0273 Walle på G

DSC_0299 Här har Wall-E hittat figge!

DSC_0302 Fina sökskogar finns det här i trakterna!

DSC_0311Här är det Tea som är på väg

DSC_0325 Energiknippet Puma har hittat sin figge

DSC_0347_redigerad-1 Det är inte alltid så lätt att vara figge heller, ibland blir man riktigt påhoppad av vilda hundar så som Yris.

Dagen kan sammanfattas som så. Vi har duktiga hundar, med duktiga mattar. Alla hade skoj och vi fick prata och träna hund en heldag i skogen.

På kvällen kom brudarna hem till mig och vi käkade mat. Jag hade fixat fläskfilé med trattkantarellsås, klyftpotatis och sallad. Till efterrätt hallonpaj med vaniljvisp. Brudarna hade med sig dryck så det blev lite rödvin och cider till maten. Vi fortsatte förstås att prata hund. Så trevligt så!

DSC_0382

Dag 2 så skulle det bli räddningssök i mörka containrar och ruiner av huskropppar. Spännande att se om hundarna skulle gilla den miljön. Maggan med sin hoffe Axe anslöt till gruppen dag 2. Alltså vilken dag det blev. Vi började alla valla av området sen så gick alla i miljön med sina hundar. Vilket är ett måste när de aldrig nånsin vistats i sån miljö tidigare. Hundarna fixade miljön superfint. Sen så tror jag bilderna får tala för sig!

Walle-E

DSC_0385 Nä matte här finns det ingen

DSC_0388 Men här i mörkret fanns det nån (dörren är öppnad bara för att jag skulle fota när han sökte av var det becksvart)

DSC_0392 I husruinen fanns det också en figge.

Axe

DSC_0400 Startklar

DSC_0402 Han är försvarsmaktshund

DSC_0405 En hejare på att jobba

Walle

DSC_0415 Full fart in till matte med rullen

DSC_0418 In genom “fönster”

DSC_0420 Och ut tillbaka

Puma

DSC_0424 Jobbade så bra i mörker och sot och hittade figgen

DSC_0431 En modig tjej som rörde sig bra i bråten

DSC_0436 Inga som helst problem med klättrandet inte

Tea

DSC_0452 Tea hon hittade också sina figgar

DSC_0455 Här var det lite klurigt men det löste hon fint

DSC_0458 Tjoho här kommer jag med fart

Yris

DSC_0467 Inte heller hon har nåt problem med miljön

DSC_0482 Jag tror bestämt att det är nån här inne

DSC_0484 Så då hoppar jag väl in jag med

Hela gänget utom fotografen

DSC_0421

Än en gång säger jag det vi har haft en superhelg. Jag har fått nya vänner som jag hoppas få träffa snart igen.

Tack för att ni vill komma till mig i Hudiksvall och träna hund! Till er som av olika anledningar inte kunde komma säger jag bara, HOPPAS NI KAN KOMA MED NÄSTA GÅNG! För detta kan ni bara inte missa!

Inga kommentarer: