fredag 24 augusti 2012

Rallylydnad och spår

Igår så började jag och Walle en kurs i rallylydnad hos Hudiksvalls BK. Jag har ju funderat på detta ett tag och på vilken hund jag skulle kunna börja med. Egentligen alla 4 men man kan ju inte träna allt med alla. Ja hur som helst så verkar detta vara riktigt skoj. Så idag har jag varit och köpt en billig köttbit på ICA. Den ska kokas så att Walle kan få supergott godis när vi ska träna.
Jag var ju rätt nöjd med honom igår ändå. Fast när han blev trött då kom det där stirrandet på andra hanar fram då. Så då vet jag till nästa gång att vi kör en stund sen blir det vila i bilen och sen så tränar vi en stund till. Ja går det framåt så blir det väl nån tävling så småningom :))


Rallylydnad_Nyorjarklass420

 

Idag så har jag varit i spårskogen med Kerstin och en del av hennes hundar. Lite småprat och kaffedrickning med Kerstin och spår med Gandalf och Yris. Såna härliga eftermiddagar som gör att an tankar energi så att man orkar med vardagen!

Gandalf fick ett klövspår ca 450 m långt. Spårupptag i ruta, som han fixade hur fint som helst. Han spårade ungefär halva spåret hur bra som helst. Men sen tappade han det helt plötsligt. Kanske hade nåt vilt passerat där nyligen? När jag nu sitter här och skriver så kommer jag ju på att precis där han tappade så flög det upp en tjäderhöna när jag la spåret (då höll jag på att skita ner mig ;-)). Hmm kunde det vara så att han tappade pga av det? Ja han irrade på en bra stund. Men helt plötsligt blev han väldigt målmedveten. Då såg jag att han bakspårade sig själv. Det gjorde han till han hittade stället där han tappade spåret. Där tog han spåret igen och spårade klockrent hela vägen till spårslutet och klöven. Det där gjorde han ju så superbra. Det märks verkligen att han är en rutinerad viltspårhund. Mattes Gubbe :))


Yris fick ett personspår med 2 pinnar och ett pipdjur i spårslutet. Hon har ju inte gått nåt sånt långt personspår på hur länge som helst. Hon har aldrig förr gått ett spår med spårpinnar. Skulle bli intressant att se hur hon klarade det? Ja till en början spårade hon superbra. Tog den första pinnen skitlätt och lämnade av den till matte så fint. Ja vi har ju tränat en del med sökrullen! Sen så helt plötsligt så blev hon lite tveksam nästan lite feg, hmm? Ja inte så att hon la av att spåra men hon kändes lite ”harig”. Hon fixade vinklarna fint och nästa pinne plockade hon upp som hon aldrig gjort annat. När hon kom till spårslutet och hittade “skunken” som har pip i båda ändarna då var lyckan total! Vi kampade en stund och var superlycklig!
Undra varför hon där i spåret blev lite tveksam och kändes som om hon var rädd för nåt?
Kanske hade bjärven passerat?

Jag kanske påverkade henne med att tänka på ett program jag såg på TV igår då man jagade både varg och björn. Då dom sköt björnen så kom han ju som skjuten ur en kanon bara ca 4 meter från jägarna. Hualigen!
Nä allvarligt talat så har vi ju en del björn i området och dessutom verkar det som om en vargfamilj håller på att etablera sig i närområdet. Det känns inte alltid så bra :(( Skulle inte vilja möta varken varg eller björn i skogen. Dom som inte tycker att man borde få jaga dessa djur dom borde kanske tänka till lite?
Ha en bra helg!

Inga kommentarer: