söndag 5 augusti 2012

Grusgropen

Lördagens fm ägnades åt hundträning. Egentligen så var det meningen att vi skulle till skogen men så blev det inte. Spår skulle läggas och budföringar skulle tränas. Men pga olika orsaker som man inte råder över så visste vi inte riktigt vilken tid vi hade på oss. Så skogen blev en grusgrop. Ett ställe som jag verkligen gillar. En slags lugn och ro råder på denna plats.

Eftersom jag kom lite tidigare än utsatt tid så la jag ett kort spår åt Walle. Spåret gick längs en grusväg, 3 apporter och en snusdosa med korv i på slutet. Det blev ett direktspår och det var väl si så där med tanke på underlaget. Att det var lagt på en väg var väl också si så där för efter vägkanten växer det ju massor med växter som bara skriker efter en hund som kan pinka på dem :)) Så trött blir man ju……. Han spårade superbra, han hittade alla apporterna och kom till mig med dom, han tog snusdosan i slutet av spåret och kom med den också och han pinkade på alla växter längs vägen. Ja ja men han gjorde ju ändå det han förväntades göra. Ja pinka var ju också förväntat.

Med honom körde vi också budföring och denna gång tjuvade han inte. Testade att köra den där det stod en del koner för att kolla om det störde honom nåt men de gjorde det inte.

Sen så måste jag säga att han är betydligt följsammare sen luggen flätades :))

Yris hon skulle tränas i inkallningens ädla konst hon! Inkallning på öppen plats. Fyra inkallningar fick det bli denna dag. Som hon springer, snabb som få. Inga tendenser till att springa förbi idag. Det 2 sista så försökte jag mig på att hon ska göra en ingång och komma in i fotposition, i den farten? Opps här kommer hon i full fart och då går det FORT. Jag hjälper henne lite, vips så sitter hon där som en smäck vid min sida. WOW mattes lilla hjärta hon kan hon. Mer och mer ger hon mig som bevisar att hon verkligen är en hund som är som en hund som jag vill ha!

Lättlärd, arbetsmyra, energiknippe utan dess like, överladdad inför arbete men aldrig stressig för den sakens skull, föremålsintresserad, kampglad, lekfull, super duper social. Valptestad! Utvald av uppfödaren efter mina önskemål om vilken sorts hund jag vill ha!

Åker hem fulltankad av positiv energi!

Inga kommentarer: