fredag 17 augusti 2012

En till vecka till handlingarna

Ja då har det snart gått en vecka igen. Tänker tillbaka på förra fredagen då jag väntade på brudarna med hundar som kom söderifrån. På helgen som var så lyckad, på de som ville komma hit och inte hade nån möjlighet och på de som inte ville komma. Jag tror nog att det finns nån som ångrade sig att de inte kom :)) Men lugn det finna nya chanser för vi ska ses fler gånger fast på andra platser. Fast ni får så gärna komma hit igen.

DSC_0490 Sökträning när den är som bäst, i kolsvarta mörkret ;-)

Under veckan har det tränats. Både människor och hundar har fått sitt. Riktigt långa promenader har vi gjort och det har verkligen varit behövligt efter semestern. Jag har tränat lydnad med hundarna här hemmavid och jag har varit på klubben för medlemsmöte och för hundträning.

Yris utvecklas mer och mer. Hon börjar bli riktigt haj på en del lydnadsmoment. Fotposition och fria följet är hennes favorit just nu för man vet ju inte när BELÖNINGEN kommer! Vi tränar på stanna kvar och där är vi en bra bit på väg. Snart är det nog dags att böja med en del koncentrations övningar a´la Frida. Det skulle nog vara bra för den unga damen. 
Hennes läggande går inte av för hackor, hon riktigt kastar sig ner på marken. Hon är snabb i vändningarna och i tanken den tjejen. Det gäller bara för matte att snabba på lite med klicker och belöning också.

På klubben skötte hon sig alldeles utmärkt också. Det enda vi tränade på där var kontakt. Hon vill ju gärna kolla in de andra och hon vill ju gärna nosa en del också. Så det enda jag gjorde var att ta en promenad med henne runt på planen. Vi gick och jag belönade henne så fort hon spontant tog kontakt med mig, klick och belöning. Det dröjde inte särskilt länge förrän hon befann sig mer och mer vid min sida och till slut också i en fin fotposition. Min smarta terrier. Vi shejpar vidare!

Tog ut Kungen på gräsmattan för ett litet lydnadspass bara för att se om han gillar det. Han och jag har väl inte tränat så mycket lydnad i våra dagar eftersom han alltid haft en tendens att bli för aktiv i såna situationer. På den tiden visste jag inte heller att man med en del hundar aktivt måste träna passivitet också. Man attans vad skoj vi hade denna eftermiddag. Han var verkligen duktig. Fritt följ, ställande och läggande under gång, inkallning och en massa bus förstås. Jag som ska börja rallylydnad till veckan började ju smått fundera om jag inte skulle gå med honom på den. Ja vi får väl se.

uffe%20sno Min vackra Gandalf

Walle var ju också med på klubben och för honom var det nog för varmt. Visst han gör ju det han ska men utan den rätta gnistan. Men de moment vi tränade gick ju rätt hyfsat iaf. Men den där glöden som han brukar ha den fanns inte denna kväll. Då blir jag ju förstås orolig, har han ont i bogen igen? Ja vi får väl se om han blir sitt rätta jag inom några dagar annars så får det nog bli veterinären igen. Förra gången när han hade ont så visade det sig nämligen bara så här. Även då gjorde han det han skulle men utan den rätta arbetsglädjen. Ja vi la ju en platsliggning med ganska många hundar också. Bad att få lägga mellan 2 tikar och det gick väl si så där. Han siktade snabbt in sig på en flathane som han verkligen inte släppte med blicken. Skithund. Så jag fick verkligen jobba med honom på platsen denna kväll. Han som aldrig brukar bry sig om andra hundar i träningssituationer. Hmm. Jag en gång är väl ingen gång men om det blir flera då har vi nog ett problem!

Men en sak var ju iaf glädjande med Walles träning denna dag. Vi har börjat få igång framförgåendet. Yes, jag tror han fattar lite av det hela!

Tjing på er!

PS Glömde en sak. Hur värmer ni upp era hundar inför ett träningspass? För det gör ni väl? Visst det händer att jag fuskar med det. Men from igår så är det obligatoriskt för mig och mina hundar. Vi ska hålla länge!

Inga kommentarer: