lördag 4 augusti 2012

Opps en rakad wheaten utan lugg

Igår tog jag fram kammar, saxar och rakmaskin. Walle han såg minsann inte riktigt klok ut. Långhårig, så långhårig att det t.o.m var nån som trodda att han var tjock. Han som näst intill mager. Sen så hade jag ju sett vid den senaste träningen att han verkligen var besvärad av sin lugg. Så då så var det gjort, för första gången i mitt wheatenägande liv har jag en nerrakad wheaten utan lugg…………… Skojas :)

Nä så tokig är jag ju inte. Men han är rejält kortklippt med luggen kvar som numera är flätad. Så fixade jag ett rätt rejält hack i pälsen också. Men vad sjutton gör det? Det växer ju ut igen. Med rasande fart. Tycker inte att jag gör annat än  kammar och klipper dessa hundar! Man borde ha semester för jämnan så att man hann med allt man ville göra och måste göra.

Sen så tog jag ut honom direkt för lite lydnadsträning. Men ojojoj vilken skillnad det blev med flätad lugg. Han gick linförigheten med en sådan precision som han aldrig tidigare gjort. Samma sak med fria följet. Tänk att jag inte gjort detta förr. Visst mina hundar har ju aldrig haft några mastodont luggar precis,utan varit klippta vid ögonen så att de kunnat se nåt överhuvudtaget. Så hädanefter är det flätad lugg som gäller även på honom. Yris har sedan länge flätad lugg då hon faktiskt är den enda av mina hundar som gått in i saker :))

Gandalf och Loppan dom har inga besvär alls med att se trots att de båda har lugg men de är ordentligt “uttunnade”!

Lydnadsträningen med Walle skedde med en h–vetes massa störningar denna dag. En del av gatans barn stod och tittade tjatade och gick och sprang omkring. Men han struntade totalt i dessa små monster (inte jag, morr)…….. Lite jobbiga tyckte nog jag att de var då de TJATADE HELA TIDEN OCH FRÅGADE EN MASSA!! Lite trött blev man ju till slut. Trots att jag sa till dem flera gånger så fortsatte de att tjata så till slut svarade jag dem inte alls. Tror ni att de slutade då? Näpp!!! Det blev nästan så att jag vill skrika högt till dem “kan ni vara tysta en stund” (läs håll käften nån gång). Sa den ena nåt så var det genast minst eko på det! Jaja jag stängde av då! Fokuserade mera på min fantastiska hund. Lade honom plats på vändplanen utanför vårt hus och gick ner på gården. Där låg han lugnt och stilla och väntade på sin matte. Ungarna gick NÄRA trots förbud för just att vara nära mina hundar. De pratade (läs skrek) oavbrutet men han låg kvar till jag kom tillbaka och kommenderade upp honom i fot igen. En bra plastliggning gjorde han kan man väl säga!

För övrigt så tränade vi också på inkallning, apportering och läggande under gång. Kanske inte nån 10 p på läggandet men på de andra två momenten så tror jag att vi skulle få det! Så är det nån som vill störningsträna med en massa tjatungar så kom gärna hit. Här finns massor av dem :))

Sen var det lite hallonplockning som gällde för mig! Efter detta så vara jag så trött och slö så det blev färdigmat till middag, Donken! Jag är verkligen ingen älskare av MC Donalds så jag undviker att ens föra det på tal när det ska bli färdigmat. Men nu var det så längesen så det var helt ok. Tycker att både donken och MAX var bättre bara för nåt år sen nu tycker jag att det bara är en rinnande dressingmassa överallt trots att man säger till att man vill ha lite mindre dressing!

Eftersom jag också gett mig den på att Loppan ska visas på “show” innan jul så är det hon som får följa med på sånt här numera. Träna på att bara vara bland en massa folk! Det gick ju verkligen bra. Fast hon är ju en tiggare av STORA mått den hunden så helst vill hon ju sitta på bänken bredvid oss så hon har koll på maten. Hon är allt bra söt hon!

donken

Näpp dags för frulle och sen blir det hundträning i skogen med spår, vindövningar och nån budföring förstås!

Ha en bra lördag ni med!

Inga kommentarer: