onsdag 29 augusti 2012

Baklängeskedjning

Tisdag. Ledig hela dagen och nattjobb som väntar. Alltså egentligen inte alls ledig utan  måste sova nån timme på em/kväll för att orka vara vaken hela natten lång.... Ska ju hinna med att gå på rallykurs också!

Tar en riktigt skön långprommis med Wallemannen på fm. Han och jag har varit lite på kollisionskurs ett tag. Vette sjutton vad jag gjort honom?
Hade iaf en plan för dagens promenad. Inget gnäll och tjat från min sida utan klick och beröm när han sköter sig bra (inget nosande, dragande till goa kissfläckar mm). Se efter en stund så är han mera med mig liksom och innan vi kommit hem så är han helt klart på min sida igen. Gullpojken!

Kör en repetition på "kommainframförsitt" då vi kommer hem och det fixar han fint.

Ligger lite efter med pälsvården på några hundar så för Loppan blev det badkaret så nu är hon ren, fin och nykammad. Så när jag vaknar imorgon så blir det till att ta fram saxen för hon behöver minsann friseras lite hon med. Hennes päls har en sån fantastisk lyster, mattes lilla prinsessa <3</3>

Ja på kvällen så var det så dags för rallylydnadskursen igen. "Fröken" L hade fixat till ett par korta banor och så fick vi träna spiral och slalom. Spiral och slalom gick väl till en början si så där. Men övning ger som bekant färdighet. Så klart att han fixade det.

Så hade vi då banorna kvar. Vi baklängeskedjade banorna vilket innebär att vi började med målgången och sen tränade vi in moment (läs skylt) för moment. Baklänges alltså.... Jodå det gick rätt så bra. Det blir till att nöta lite mera hemma innan torsdag för då är det kurs igen. Då kommer vi att ta en fikapaus mitt i nånstans. Det blir nog bra för hundarna behöver vila lite emellanåt. Hur var det nu 4 av 5 ska vara ok innan man går vidare. Jodå det här ska vi greja. Eftersom det känns som att vi är lite på kant med varandra just nu, Walle och jag så är nog det här en bra grej att bygga upp förtroendet med. Massor med beröm under hela tiden man tränar. Inte nån silvertejp på munnen som vid traditionell lydnad. Me like! :))

Japp bara att träna vidare då. Så ska man försöka hinna med ett par spår under denna vecka, till Gandalf och Loppan och lite miljöträning med Yris också....... Den här veckan har ju också 7 dagar precis som alla andra veckor.

Tjing!

Inga kommentarer: