söndag 29 juli 2012

Vi semestrar vidare!

Vi semestrar vidare. Äntligen har vi varit på Storsand, Hölick, paradisets strand. Den bästa stranden i hela universum. Tycker jag :)) Ska ni till Hudik så är ett besök där väl värt att göra. Det är som att vara utomlands! Där får man dessutom ha sin hund med!

SONY DSC

Vackert, eller hur?

Dottern och jag har varit på loppisrunda. Till Hälsinglands största loppis, Bricka, Bjuråker. Säger bara vilken skitloppis, överpriser på grejer som var i dåligt skick. Vore det mina saker så skulle jag skämmas att försöka sälja dem. Nä soptippen skulle det bli då! Sen drog vi till Avholmsberget för en sen lunch. Magnifik utsikt över Dellensjöarna också värt ett besök om man turistar i dessa trakter!

SONY DSC

Visst är den väl magnifik, utsikten?

SONY DSC

Lite åt andra sidan.

DSC03702_redigerad-1

Förra sommaren var vi här med lillsessan Yris. Tänk vad tiden går……..

Tränat hund då? Ja vi nöter ju på här hemma och igår var det dags för lite träning på bortaplan. Ullsäters fotbollsplaner stod på programmet. Uppehållsväder och solsken hela dagen men kl 18:00 då vi hade stämt träff med K då REGNADE det och inte lite heller! Nog för att vi är söta men gjorda av socker det är vi inte :))  Så vi körde förstås som planerat!

Lite utställningsträning med Yris. Gick väl si så där när bästa kompisen Lykke var med. Vill ju leka med honom ju! Men vi travade på i vänstervarv. Ställa upp sig tjusigt det kan hon ju iaf. Lillstumpan.

Så dags för lite lydnadsträning då. Ja det som kändes mest viktigt för mig med henne idag var att hon ska hålla fokus på mig och strunta i allt annat som händer runt omkring. Jo faktiskt så fixade hon det riktigt bra. Njae nästan iaf.

Tränade ingångar och fotposition. Så början till fotgåendet. Det där fixar hon fint. Lite finslipning på på position kanske. I själva fotgåendet så har hon en alldels utmärkt position som hon kan hålla riktigt bra. Klick och godis samt avslut med RÖDA PIPBOLLEN. Den kommer hon tillbaka med, bra jobbat av henne som gärna vill ÄGA det mesta i föremålsväg.

Vi körde vidare med tasstarget. Det gick också helt ok.

Lite lägganden skulle vi ju också träna på. Regn och blött i gräset, hmm hur skulle det nu gå? Tänk att det gick hur bra som helst. Snabba lägganden har hon den damen och att det var blött i gräset det liksom struntade hon i! Belöning med klick och godis. Men när vi var klara med detta då drog hon. Ett stort jäkla ärevarv runt hela planen (kändes det som). Målet var förstås K och Douglas som tränade längre bort på planen. Dogge skällde förstås när hon kom för nära och lilla Y dök ner i lekposition och liksom sa “Du kan inte ta mig”. Ensam stod jag och ropade Yris för döva öron. Men rätt som det var så flög en vaxpropp ut ur ena örat och hon tittade upp på mig. Snabbare än blixten drog jag upp en leksak ur fickan. Ropade en gång till på henne, visade leksaken och sprang som en tok bort från henne. Men se då såg jag liksom blicken i hennes ögon “Den ska jag ha”. Så kom hon som skjuten ur en kanon :)) Belöning med dragkamp det är bara bäst det! Gullhöna <3

Nöjd med dagens träning av henne!

Dags för Walle då. Hade planerat en del moment som vi skulle träna på. Började med budföringen. mottagaren 50 m bort. Ni skulle sett farten han har till mottagaren, ojojoj vilken snabb kille jag har. Väldigt välmusklad och fin. Cykelturerna har verkligen gjort sitt! Ja hur gick då budföringen? Superduper förutom att han tjuvade lite hos mottagaren första gången. Budföring nr 2 gick så mycket bättre. Mattes bästa lydnadshund!

Sen så fick jag en idé om hur jag ska träna in framförgåendet! Det blir nästa projekt!

När vi så var klara med budföringen så fullkomligt öppnade himlen sig och vi som vi det här laget redan var genomblöta blev ännu mer genomblöta och nu var det inte skönt längre! Trots att vi inte är gjorda av socker så gav vi upp.

Det blir säkert fler dagar!

Nu ska vi ut i trädgården och jobba lite. Ha en bra söndag!

Inga kommentarer: