söndag 22 juli 2012

Söksöndag

Dags för den alltid lika efterlängtade sökträningen. Har via FB fått kontakt med ett gäng från Nordanstig som tränar sök! Jippie :)) Nya träningsvänner som vill träna sök regelbundet! Spännande, ingen av dem känner jag sen förr, alltid lika skoj att lära känna nya människor. Så kommer ju K och Saga också.

Med mig var Walle och Yris. Mina trogna sökhundar.

Walle först ut. Han är ju välutbildad i söket och kan ju det här. Men tro på sjutton han blindmarkerade dag med. Skithund. Men jag har sett ett litet mönster i detta också. Värme, det händer när det är väldigt varmt. Ja inget att hänga läpp över. Nästa träningstillfälle då kör vi med lösrulle. Så det så! Annars så fixade han allt super. Som vanligt höll jag på att säga. Nya figgar är inget problem för honom. Dessutom så funkade mitt nya expanderkoppel så bra!

Yris fick gå som sista hund idag. Märkte redan på vägen ut att hon visste vad som var på G. Träning i skogen, jippiee tycktes hon tänka. Lite pip och gnäll av ren förväntan. Att vänta till sista hund kan nog bli lite för mycket för en ivrig liten terrierflicka. Så när jag hämtade henne för rastning och uppvärmning så var hon ÖVERLADDAD. Nya norskrullen på och efter rastning så skulle vi ner och lämna godisburkarna till K som väntade i början på stigen. Vips så kröp den lilla terriern ur halsbandet. Drog med fullaste fart ut i sökrutan. Nosen på. Rakt ut till den lega som K nyss legat i. Nosade runt, men sjutton hon finns ju inte där. Nosen upp så fortsatte hon. Matte ropar ju, Yris, Yris kom. Jo tjena helt DÖV. Då svor jag en ramsa………….. som inte lämpar sig att återge här ;-) K fick i uppdrag att springa iväg och ropa på Yris och se då drog hon efter henne och till slut så kröp hon självmant i ett koppel som K hade. Då var jag så arg så…. MORR! Men inte hjälper ju det så lika bra att varva ner.

Efter det så blev de hennes vanliga halsband på. Hittaövningar i koppel. Det fixar hon ju så bra. Ny figgar inga problem. Hon är ju bara så ivrig att få arbeta så hon blir totalt stendöv. Inte kan man ju var arg på en sån arbetsmyra. Men visst vore det bra om man kunde hitta avknappen också!

Ja så läre vi väl träna inkallning, inkallning och inkallning.

En trevlig dag i skogen med nya och gamla vänner. Dessutom kommer vi att träna tillsammans fler gånger!

Ha en bra söndagskväll!

1 kommentar:

Tes sa...

Låter som om du har hittat ett kul och bra gäng att träna med nu! Hoppas ni kan få lite mer regelbunden träning nu som bara känns rolig! Hon är ju för rolig, Yris, kan inte låta bli att skratta! :-) Hon är snart en lärd liten dam och kommer bli super duktig. Viljan finns ju iaf!