lördag 21 juli 2012

Första semesterveckan

Ja då var den strax slut då , den första semesterveckan. Vädret har varit underbart! Solsken och varma dagar. Vi har jobbat i trädgården och jag har hunnit med en hel del hundträning.

Med Walle har jag tränat en hel del på rutan. Man kan säga att där är han ju rätt ojämn. Ibland kan han fixa den hur lätt som helst och ibland behöver han hjälp i form av tasstarget. Han har nog helt enkelt inte fattat vad han ska göra…. Vi har kört budföring med husse och det är ju som det är ;-) Han springer fint mellan oss men hos husse tjuvstatar han VARJE gång! Hur svårt kan det var att hjälpa hunden lite med kommandot fot och vänta? Tur att han inte är mottagare på tävling. Man kan säga vad man vill om Walle men den hunden har iaf en enorm arbetsglädje!

Med Yris har vi varit ute på lite miljöträning. Hängbron är ju en av mina personliga favoriter och det ger sån bra träning för hundarna. Instabilt och högt på samma gång. Det kan ju vara riktigt läskigt. Yris hon tycker att det är helt ok!

DSC_1201

Idag tror jag att vi ska ta med en eller annan hund på en liten tripp till Långvind och i möra blir det SÖKTRÄNING med nya och gamla träningskompisar. Spännande ska det bli!

Nästa helg så är det dags för “provapåräddning” för mig och Yris. Hoppas att flera tar chansen då, för det är ju riktigt skoj!

Sen så ser jag förstås fram emot att tjejerna med sina wheatens kommer hit för en hel helg i sökets tecken! Det ska bli så skoj! Vill bara säga att det här är en rent privat träningshelg och har inget alls med wheatenklubben att göra. En träningshelg för de som gillar sökträning och wheatenhundar!

Inga kommentarer: