lördag 7 juli 2012

En RÖD pipboll

Kan man dö för en röd pipboll? Ja kanske, vem vet? Tror iaf att lilla Yris skulle kunna göra det.

Idag var jag i städtagen, minsann. Städade bland alla hundsaker. Delade upp i lådor så att det ska bli lätt och praktiskt när man ska iväg och träna. Osså blev det en hel STOR låda med leksaker. Körde lite byta övningar med Yris. Den damen tror minsann att hon äger ALLA saker som hon får leka med. Ja efter en stund fattade hon poängen med att byta. Om man lämnar saken till matte får man tillbaka den direkt. Leken var väl si så där. Eller hon leker bra men de saker vi lekte med hade inte alls rätt värde för henne. Så var det ända till vi hittade den RÖDA PIPBOLLEN. Helt plötsligt uträttade den lilla damen storverk. Ingångar som den värsta tävlingshunden. Så början till fotgåendet också. Visserligen ett par steg bara men så snyggt och jag har verkligen varit noga med hennes placering där. Så nu jobbar vi vidare.

När vi ändå höll på så tog vi fram träapporten. Vi har ju tränat apportering tidigare också fast bara med lösrulle. Jag har varit supernoga med ett fint gripande och inget tugg. Åh tänk hon fixade det med träapporten också. Gullhönan. Ja men då så då kör vidare!

Så en bild på de bästa vännerna, Gandalf och Yris. Detta är minsann kärlek det!

Walle har fått sig ett lydnadspass han med. Så himla duktig är han. Ettans moment är ju klara det vi behöver är väl att få lite stadga i det hela.  Vi tränade linförighet, inkallning, ställande och läggande under gång. Ja dessa moment satt ju klockrent. Vi körde också en platsliggning. Grannen med dotter pratandes och på cykel passerade. En annan grannes katt drog förbi, visserligen en bit bort men det grejade han. Imponerad blev jag förstås av det! Han är duktig min arbetsmyra <3

Hemmatävlingar den 15 augusti. Sak man anmäla kanske? Ja vi får se………

I möra sökträning!

1 kommentar:

Kerstin sa...

Men ut och tävla nu männska...du fixar det, fråga din hund!
kramar