onsdag 18 juli 2012

En riktigt bra träningsdag :)))

Igår så hade jag nog tänkt att göra ingenting. Men det blev en innehållsrik dag med massor av bra hundträning! Me Like.

Började med lite träning av Yris. Apportering ser jag alltid som en slags utmaning att få till med mina hundar. Yris är ju rätt föremålsintresserad så det är nog ingen match att få till ett fint gripande. Men hon har också en tendens att vilja ÄGA allt hon lyckas gripa tag i!

Hittills så har vi ju bara tränat med lösrulle eller visst hon har väl fått testa att gripa apporten men inte nån regelrätt apportering. Vi har tränat på att sitta framför matte och gripa rulle, lämna och komma in fot. Gripa rulle, matte backar, hon följer med, jag stannar hon sätter sig framför mig, lämnar rullen och kommer in fot. So far so good!

Igår så skulle detta ske med träapporten sen så skulle hon sitta kvar när jag kastar apporten, hämta den, komma in med full fart, sätta sig framför, lämna av och komma in fot. Tror ni hon fixade det? Japp, det gjorde hon. My Princess <3 Då fick hon bästa röda pipbollen som belöning!! Sen repetition och hon grejade det igen!

Sen så tränade vi tasstarget en stund och det gick precis lika bra det med!

Sen drog jag till stan en sväng, till Tant Brun för lite surr en stund! Mysigt att träffas och så trist att ni ska flytta. Men jag önskar er förstås Lycka Till!

Väl hemma så tog jag ut Walle för ett kortare lydnadspass. Vi körde rutan idag igen men måste backa en del i träningen. I med tasstargeten i rutan igen. Se då fixade han det fint. Testade så ett par tre gånger sen bort med den och då fixade han den finfint.

Efter det så tränade vi nostarget en stund för det är tanken att den ska bli hjälpen vi framförgåendet……. Som vi verkligen sitter fast i! Jaja inget att stressa upp sig för. Vi kan ju tävla Lkl om vi vill!

Efter det här så blev det lite behövlig vila i solstolen för solen den har visst hittat tillbaka till Hälsingland!

På kvällen hade jag bestämt träff med F och hennes labbe Axa. Spår stod på agendan.

Viltspår för Loppan. Ca 500 m med spårupptag i ruta precis som det ska vara. Nemas problemas för den damen. Hon tar spåret hur fint som helst. Klarar vinklarna med ringning. Idag var spåret också blodat och med vissa sträckor av bloduppehåll förstås. Måste bara säga att det här verkligen är hennes grej. Hon är verkligen en viltspårhund hon. Terrängen var svårframkomlig då det för inte all för länge sedan avverkats där och det ligger massor med kvist och skräp kvar efter avverkningen. Efter spåret blev det ett bad för våra hundar då vi var i marker där det ligger en liten tjärn. Precis när vi var klara med spårandet for de sista badgästerna iväg och vi fick stranden för oss själva. Men den lilla damen behöver nog en flytväst för hon är ingen säker simmare precis.

Loppan

Walle som var med fick ett uppletande och det grejade han rätt bra. Två saker gick som smort sen behövde han lite stöttning med de andra 2. Det man kan se med honom är att han tyvärr har lite svårt att hålla hela vägen då det är lite för varmt. Hmm alltid ska det vara nåt!

Men vi hade en underbart skön och myggfri kväll. Myggfritt var det ju för det blåste ju lite.

Lintjärn

Ha en bra dag i solen!

Inga kommentarer: