måndag 18 juni 2012

Träningskväll

Efter en rätt härlig dag meden massa trädgårdsarbete så var det ett par hundars tur att få sin del. Gandalf han har varit rätt trött hela dagen idag. Dessutom markerar han lite på vä framben så han har fått vila hela dan. Loppan har kört värsta racet på gräsmattan, ni skulle se henne. Fasen jag borde nog gå en agilitykurs med henne.

Ja de som fick lite träning var Walle och Yris.

Yris fick en rätt ordentlig cykeltur med skott. Ja vi cyklade så vi hörde skotten från en närliggande skjutbana. Ingen som helst reaktion visade hon när de sköt. Skönt! Jag håller ju på att försöka få henne att trav ist för att passa och ser man på när vi cyklar är det övervägande travet hon använder. När hon passar så faller hon lätt och snabbt i galopp med bakbenen först. Då saktar jag ner henne lite grann och vips så faller hon i trav direkt. Ja nu vet jag ju att hon kan trava och vilka fina rörelser hon har då! Vi tränar vidare.

Wallemannen fick en 3km lång cykeltur och efter det så tränade vi lite lydnad. Linförighet – Går hur bra som helst. Orkar hålla länge innan han vill ha belöning. Attans vad han ökar bra :)) Tränade lite stegförflyttningar – går riktigt bra det med. Sen så har jag bestämt att jag ska molekylera framförgåendet. Så idag tränade jag på stå och titta rakt framåt. Jaaaa så himla bra gick det, äntligen lossnar det lite. Snart kanske snart så kan det bli tävling. Han gick ut lite från mig och stannade med nosen rakt framåt och väntade så till jag kom upp vid hans sida.Då blev det varsågod och belöning. Duktig är han min kille!

Inga kommentarer: