söndag 17 juni 2012

Spår och utställning

Har inte haft så mycket tid över för hundaktiviteter under veckan som gått. Badning och klippning av de 2 som skulle ställas denna helg har också tagit sin tid. Så det har tyvärr bara blivit ett enda spår och det för Walle.

Först ett uppletande som han grejade fint förutom en grej som han verkligen inte apporterade. En grej som ingen av mina hundar överhuvudtaget befattar sig med. Undra vad det luktar av den leksaken? Inte ens de prylgalna tikarna vill röra den!

DSC_0752_redigerad-1

Personspår med 3 pinnar och rådjursklöv i slutet. En sak kan man iaf säga att han behöver anstränga sig lite mera när det är personspår än när det är viltspår. Det blir ett lite mera lagom spårtempo och lättare för mig att hinna med :)) Ja han plockade iaf de 3 pinnarna och sen blev han överlycklig när han hittade klöven i slutet av spåret! Mattes bästa arbetsmyra!

DSC_0769_redigerad-1

På väg mot spårstarten.

DSC_0776

Spårhunden.

DSC_0783_redigerad-1

Här dyker han efter klöven i spårets slut.

Så till nåt helt annat då, söndagens utställning. Ja egentligen är jag ingen älskare av utställningar längre. Men jag behöver utställningsträna och mina hundar likaså. För det behövs ju enligt SWTKs RAS utställningsmeriter på båda föräldradjuren, hmm. Ja nu är det ju som det är inte så himla många rasklubbar som kräver det utan bara att den ena hunden är utställningmeriterad. Personligen tycker jag att det borde räcka då jag tycker att andra meriter smäller högre eller att folk bara jobbar med sina hundar! Gandalf han behöver “luftas” ibland och kanske visas upp han med. Fast han får ju lite brudar då och då ändå ;-) Yris hon behöver förstås ringtränas.

DSC_0805_redigerad-1

Här försöker jag mig iaf på att visa Gandalf. Inte det lättaste kan man säga!

DSC_0809_redigerad-1

Mattes vackra Kung!

Bästa veteranhane med HP, 3a i BH klass samt BIM veteran.

“Positiv 8-årig veteran. Mycket bra huvud och uttryck. Välburna öron. Bra hals. Mycket bra kropp och benstomme. Välvinklad fram och bak. Bra päls. Rör sig väl. Välvisad”

Jodå bra kritik fick vi han och jag. Fast jag tycker förstås att han  skulle vunnit hela skiten. Fast jag är väl partisk antar jag!

DSC_0824

Vacker är hon min prinsessa Yris och hyfsat lätt att visa.

DSC_0833_redigerad-1

Snyggt bakställ har hon.

DSC_0846_redigerad-1

Mattes <3. 4a i Jun klass.

“Välbalanserad helhet. Mycket bra huvud och uttryck. Mörka ögon. Välburna öron.  Bra hals och rygglinje. Bra vinkalr fram och bak.Positiv tik som tyvärr faller i passgång ibland. Bra päls. Välvisad.”

Hon fick ju också mycket bra kritik. Det hon föll på var ju passgången annars hade hon nog blivit placerad lite längre fram. Ja man kan ju inte få allt här i världen. Men jag fick lite tips av Malin som också brukar visa en passgångare. Så nu blir det till att träna. Så sa ju domaren att båda mina hundar var väldigt fina och välmusklade. Mycket tack vare av att de är så aktiva förstås. Det tycker jag smäller högre än mycket annat :)) Förresten så gör det inte ett dugg om man är passgångare och vill bli räddningshund!

Ja inte kan man säga att jag är nån utställningsmänniska precis. Tacka vet jag att dra till skog med alla hundarna och jobba lite. Att se deras LYCKA då det gör mig glad och LYCKLIG. God Natt!

PS Vill ni vara med och läsa om vad jag gör med hundarna så kommer det hädanefter att vara här ni får läsa och gärna kommentera.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till dig och dina välmusklade snygga hundar...klart att de har muskler som de flår runt i skogarna...vad kul! Duktiga ni:)
Vi ses kramen// Kerstin o vofsingarna

Anonym sa...

Jag följer dig på bloggen och skulle gärna följa dig till skogs! Vi hörs via FB!/ tant Brun