fredag 1 juni 2012

Mattes träningsnarkoman :)

DSC04324_redigerad-1

Säga vad man vill om vissa av dessa wheatens. Makalösa arbetsnarkomaner, med på det mesta. Eller ALLT!!! Ja iaf Walle, han ar en arbetsmyra av stora mått. Blir nästan aldrig trött och min satsning är nu tävling (tror jag svimmar)! Bruks i första hand och kanske en lydnadsklass i 2a hand. Min satsning kommer att bli på den hunden ingen annan och ingen annan ras heller;) Utan när jag ser att det tar stopp då kommer en ny ras att införskaffas eller så kör jag med nån av de andra då. Men jag räknar med att det är några år dit….. Jag har ju i vuxen ålder aldrig ägt nån annan ras och ser med spänning fram emot det förstås! Ennaussie tror jag nog att det blir ;-)

Sen så har jag ju mina andra hundar också. De kommer såklart att fortsätta att aktiveras som tidigare med spår, sök och utställning. Eftersom att wheaten är den ras som ligger mig närmast hjärtat så är det ju också på den jag kommer att avla på. Jag har ju i min ägo 4 helt underbara hundar till avel. Alla med mycket bra mentalitet, känns gött! Så håll ut ni som är intresserade av arbetsföra och förhoppningsvis mentalt bra valpar de kommer………. Walle ska röntgas om och jag hoppas ju på ett bättre resultat på hans höfter. Annars finns han ju tillgänglig för avel till tikar med ett A på höfterna! Han är ju ställd med EXC och CK!

DSC04326

Gårdagskvällen tillbringades på klubben i träningens tecken. Ville framför allt kolla av skottfastheten inför MH på söndag. Gick hur super som helst faktiskt. Så fick vi också köra budföring med en för Walle okänd mottagare och det gick också riktigt bra. Det vi måste nöta lite mera på är ju stadgan hos mottagaren.

Sen så blev det lite planlös träning för mig. Körde ett par inkallningar och utökade avståndet en bra bit. Han satt kvar som han skulle och han kommer ju in med fart i fotposition.

Fritt följ och linförighet helt ok men jag måste lära mig att gå fram lite långsammare i min träning. Utöka sträckorna lite mera kontrollerat kanske ;-) Tålamod är ju inte riktigt min grej om man säger så! Tur att hunden är tålmodig!

Avslutade med hopp-sitt-hopp. Det klarar han med bravur även om hoppet inte är nåt han älskar precis!

Trots att torsdagskaféet inte var särskilt välbesökt så hade vi som var där iaf trevlig. För egen del så har jag fått 2 nya sökkompisar som är inriktade på tävling. Så skoj!

I morgon blir det Hundens Dag på vår Smådjurs Klinik (min vet). Ett jippo med off agility tävling, rundvandring på kliniken, olika hundaktörer som visar upp sig och försäljning förstås. Ni som bor här i närheten passa på att gå dit och kika och fika en stund det kommer säkert att bli en givande dag.

Inga kommentarer: