söndag 10 juni 2012

Helgen som gått!

Den här helgen har vi firat mellanbarnet Anton som tagit studenten. Grattis till vår fina Anton!

DSC_0461

Söndagen kom och då var det dags för lite hundträning. Miljöträning på asfaltverket och lite räddningssök stod först på programmet. Känns lite meningslöst att träna sök på 2 pers men vad gör man inte för att få till träningarna. Måste försöka få till att följa med det andra sökgänget för att träna på 2 varje gång är ju rätt så meningslöst :( Jag har förstås full förståelse för att man har annat för sig.

Ja nu till dagens träning! Vi vandrade runt i miljön och det gick superbra. Visst det är ju vissa saker som Yris tycker är läskigt men det här är ju bara början…. Jag är faktiskt helnöjd med hennes insats där idag. Vi klättrade i stora asfalthögen, vi gick på “rullande” metallrör, vi gick på prasslade presenning, vi gick under saker och vi klättrade på saker. Duktig är hon min tjej.

DSC_0814 Bild från asfaltverket mars 2012

Efter miljövandringen så körde vi lite sökträning. Walle först ut. Gick galant för honom. Han jobbade verkligen bra. Vid andra skicket så fick han verkligen jobba och det var verkligen behövligt för det var ju ett tag sen vi tränade sök nu. Ja inte ska vi väl säga att han blev trött för då överdriver vi en aning……………

Sen så blev det några hittaövningar för Yris. Ojojoj vilken söknos och vilket figgeintresse denna brutta har. Så stolt över henne. Det hon behöver träna på är miljön och där ska vi baske mig ligga i. Nu ska det minsann byggas en miljöbana hemmavid :)) Husse får i uppdrag att släpa hem lite pallkragar mm så ska vi se att det ordnar sig med det ;-)

Hem för lite fika och för att lämna av en hund och hämta en annan hund och resten av familjen! Dags för nästa miljöträning. Målet var det gamla Järnbruket i Iggesund. Där är det sommaröppet och man får ta med sig hunden in! Spännande miljö både ute och inne, gallertrappor, höga höjder, broar och för att inte prata om inomhusmiljön bara så bra ställe att miljöträna på! Lite bilder kommer här!

DSC_0600 En bild så att ni ska få en uppfattning hur det ser ut där inne.

DSC_0601

Mot andra sidan.

DSC_0549_redigerad-1

Loppan i hög brant gallertrappa

DSC_0550

Då var vi nästa uppe då!

DSC_0551

På bron flera meter ovanför marken.

DSC_0507

Det fanns ett lok där inne

DSC_0496

och ett vackert blommande träd där utanför.

DSC_0511

Spännande maskiner

DSC_0516

och stora balkar för Loppan att klättra på.

 DSC_0557_redigerad-1

Dags för Yris att göra premiär i branta gallertrappor, det fixade hon fint!

DSC_0564_redigerad-1

Yris hon klättrade på loket.

DSC_0576

Yris klättrade också på balken.

DSC_0581

Duktig är hon :))

DSC_0584

Gå på gallergolv gick bra!

DSC_0591

Likaså klättra på en gammal våg.

DSC_0604

Nyfiken är hon…….

DSC_0630_redigerad-1

Så var vi på väg hemåt då, uppför den branta trappan gick bra det med.

DSC_0513

Är ni här i trakterna så passa på att besöka det gamla järnbruket i Iggesund. Helt klart värt det de har dessutom VÄLDIGT billigt fika, 30 spänn för kaffe och macka!

1 kommentar:

Kerstin sa...

Underbart ställe att vara på...vi var ju där dagen innan men då var det stängt på fiket så vi var bara ute men det vore ju toppen om man kunde träna lite sök där...vad kostar det att hyra ett par timmar tror du?
Fina bilder på duktiga hundar o mattar!
kramen