måndag 14 maj 2012

Wheatenhelg i Timrå

Oj vilken helg det varit. En riktig hundhelg. Jag hade tidigare under våren blivit tillfrågad om att vara "fröken” under whetenklubben reg Nords aktivitetshelg under våren. Sök och viltspår stod på helgens agenda! Oj vilken helg vilka duktiga hundar,hussar och mattar! Säger bara vilken underbar ras vi har! Vilken tur vi har som får ta del av såna personligheter som våra hundar verkligen är! Verkligen värt den kostnaden det var för varje deltagare. Fika x 2 samt lunch ingick ju också! Här kommer några bilder på en del av deltagarna!

DSC_0019

DSC_0020

Vi började helgen i sökets tecken och vad spännande att se hur de olika hundarna jobbade och i gruppen fanns flera hundar med talang för sök. Vi hann med att köra alla hundar i två pass ett på fm  och ett på em. På em var det verkligen som polletten ramlat ner för flera av hundarna. Nu hoppas jag på nån mer träff under sommaren för att träna lite tillsammans. Det vore ju så kul! Tyvärr så har jag inga bilder från lördagen då man som ledare inte hinner med att fota under sökträning då det är nybörjare. För då behövs ju hjälp för många. Men T fotade ju en hel del så jag hoppas verkligen på lite bilder så småningom!

När jag kom hem på lördagskvällen så kan jag säga att jag var slut som artist. Att “läsa” hundar en hel dag frestar på kan man säga! Ja jag har ju ett litet specialintresse i att lära mig att läsa hundars signaler och se hur de arbetar och utifrån det hitta lösningar på ev. hinder och problem som kan uppstå på vägen!

Upp kl 5 på söndag och iväg till dag 2 och viltspår! Även det här blev en mycket spännande dag. Alla hundar gjorde verkligen sitt bästa även om en del tyckte det var riktigt LÄSKIGT! Här kommer lite bilder!

DSC_0026

DSC_0029

DSC_0031

DSC_0037

DSC_0038

DSC_0044

DSC_0046

DSC_0055

DSC_0058

DSC_0066

DSC_0069

DSC_0081

DSC_0093

DSC_0100

DSC_0102

Ja det här var lite bilder fr dag 2 då vi som sagt var körde viltspår.

Själv blev jag otroligt taggad på att utbilda mig till instruktör. Tror jag får lägga upp en sparplan då det minsann inte är billigt att gå en sån utbildning!

Tack mina nyfunna och mina gamla wheatenvänner för en  (H)UNDERBAR helg!

Idag har det varit en annan dag. Till veterinären för 1-års vaccin för Yris. Hur gick då det? Ja jag kan ju säga att hon charmade ALLA hon mötte där idag. Allt från den gamla labbegubben hon mötte i väntrummet till djursjukvårdaren som vaccinerade henne. När hon stod där på bordet och precis hade fått sin spruta så la hon huvudet på hennes axel och stod så en lång stund. Då Yris verkligen lägger ner sin tyngd på huvudet i det läget så känns det ju precis som att man får en ordentlig kram. Gohjärtat mitt! Det händer tydligen inte så ofta att de får en sån kram av nån hund. Så nog kan man säga att Mitt Hjärta är en MYCKET social vovve som ÄLSKAR ALLA hon möter på sin väg! Dagens vikt 13,6 kg och ett alldeles lagom hull har hon :))

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken toppenhelg Christina...klart du ska bli instruktör...
Vi ses snart hoppas jag!
kram Kerstin