måndag 7 maj 2012

Trött hund?

Japp så kan man lägga ännu en helg till handlingarna. Lördagen då regnade det mest hela dagen så då var det inte riktigt läge för hundträning precis.

När söndagen kom så väcktes jag av den underbara SOLEN!!! Så härligt. Hundträningen var planerad till eftermiddagen och trädgården skulle få sin del på förmiddagen. Såpskurade växthuset och satte upp gardiner där. Gardiner som ska skydda mina plantor mot den starka sol som råder den här årstiden. Gardinerna har jag impregnerat så att man ska slippa det värsta möglet på dem för det blir ju rätt så fuktigt där inne. Skönt när nu det här var gjort. Nu är det bara flytten kvar. I år ska det odlas i krukor så får jag se om det blir bättre än i odlingsbäddar. Efter utvärdering så får jag se om det inte blir helt golv i växthuset ändå.

Men så drog jag då till skogs. Walle skulle få ett personspår denna gång. Tre spårpinnar och en klöv i slutet. Klöven för att höja motivationen för personspåret. Som att det skulle behövas ;) Spåret blev ca 600m och i varierande terräng. Han spårar verkligen bra. Missar en pinne men det köper jag för det här har vi ju inte tränat på så mycket. Kunde man ana nå trötthet efter spåret då? Svar NEJ!

När vi kom hem körde vi ett lydnadspass. Vi tränade fria följet, inkallning och platsliggning. Vi börjar så sakteliga hitta tillbaka till det här. Känns rätt så bra faktiskt.

Han hittar position fint i fria följet, raka fina sättanden. Fina vänstersvängar, kan hända släpper han lite i högersvängarna. Fast det är ju svårt att se själv.

Inkallningen ställer till det lite. Själva springande till mig och komma in i fotposition har han inte svårt med. Men vid lämnande måste jag använda DK i form av en hand som får honom att stanna kvar. Testade lite olika avstånd men det saknade helt betydelse. Får väl jobba på för att få bort den där stopphanden då!

Platsliggning är ju lite svårt att träna på egen hand. Men vi kör stadgan i det hela här hemma. Han klarar att ligga ner med huvudet i backen nästan hur länge som helst medan jag travar runt lite här och lite där. In med andra hundar och lite störningar då. Sen får vi se. Torsdagsträningarna har ju börjat på klubben. Kanske borde man pallra sig dit då! Det kör ju platsliggning både med och utan skott då.

Efter lydnadsträningen så fick han äta sin mat ute på gräsmattan. Tror ni han blev trött? Ja kanske lite. Den hunden är det svårt att trötta ut minsann.

Idag blir det promenad med klövjeväskor för honom eller kanske en cykeltur. Yris ska ju “incyklas” hon med.

Ha en bra dag!

1 kommentar:

Tes sa...

Hihihi! Tänk att det finns något som ni två behöver öva lite mer på!?!? Ni är ju så duktiga! <3 Det där med klövjeväskor tycker jag låter lite spännande förstås! Borde testas! Det låter som om du har en liten oas i där i ditt växthus! Mysigt!