tisdag 29 maj 2012

Träningstider :)

För hundar och matte. Det var väl sjutton om inte jag skulle kunna träna min egna kropp när jag nu blivit så duktig på att träna hundarna! Men nu är planen gjord och dag 1 genomförd! Skönt, men tyvärr ingen träningsvärk idag. Tog jag i för lite?

Nöter på med hundarna som planerat. Tränar lydnad och mera fys med Walle. Igår så fick jag fingrarna ur och for till klubben för att träna lite med honom! Hindret hade vi ju STORA problem med senast vi testade! Nu visade det sig ju i vintras att han hade problem med hö bog och han fick äta antiinflammatorisk medicin i 2 veckor och sen har han ju funkat som vanligt. Så jag kan meddela att hindret inte var nån match igår. Hopp enl. Lkl I och hopp-sitt-hopp. Utan problem. Måste nog fläta den förbaskade luggen bara!

Känns fortfarande lite skit att jag inte förstod att han hade ont när vi tragglade med det där jä..a hindret………..

När vi ändå var där så passade jag förstås på att nöta lite fritt följ också. det går ju bara bättre och bättre. Nu syns en lite ljusning i mörkret. Kanske blir det en start i Lkl I eller appellen innan hösten. Vi får se.

Så har jag påbörjat träningen med framförgåendet och där finns en hel del att önska. Eftersom Walle nog kan betraktas som en lite “förarvek” (?) hund så har han ju lite svårt att gå ut från mig…….. Så jag läser vidare i böcker och på nätet för att få lite tips hur vi ska göra detta. Det löser sig säkert men jag har en känsla av att det kommer att ta tid…………. Men nu har jag iaf huvudet full av ideér :)))

Platsliggning behövs ju också tränas förstås!

På torsdag drar vi till klubben igen för att lyssna på skott för det var ju så länge sen. Vi ska ju göra MH på söndag. Spännande!

Loppan har fått ensam promenad i stan och då njuter hon verkligen. Gofia. Så vacker har hon blivit och det börjar väl bli dags att meritera henne i ringen?

Med G&Y nöter jag på med utställningsträning. Behöver ju bara en “domare” som kan känna och klämma lite på Yris så att hon kanske lär sig att man kan stå stilla en stund och inte behöver pussa alla man möter i sin väg. Kan man vara översocial? Älskar verkligen den hundens temperament! Det kan nog inte bli bättre än så här, tror jag!

Så till lite gnäll då! Bli så jäkla uppretad på de som har sina hundar lösa efter VÄGEN!!! Det innebär en fara för hunden och för ANDRA trafikanter. Så se för sjutton till att ha era hundar ordentligt kopplade vi promenader efter trafikerade vägar!!!!!

Hej Svejs!

Inga kommentarer: