måndag 28 maj 2012

Sen senast

Ja så mycket har det ju inte hänt sen senaste inlägget. Lite dåligt med hundträning har det varit. Jo jag har förstås tränat lite lydnad med Walle och utställningsträning med Yris. Där finns en del att önska kan man säga. Kan man vara FÖR social?

Synd att söket verkar självdö när jag nu äntligen är inne på det här med att tävla! Men nu orkar jag tyvärr inte dra i detta längre. Gnällig? Javisst det kan jag erkänna direkt :)) Så jag får väl försöka hitta nån annan lösning!

Tyvärr så flyttar ju två av mina träningskompisar. Kommer att sakna er massor A&R. Men önskar er förstås all Lycka i er nya hemort!

Jag har iaf sett ett litet hopp glimma till vad det gäller söket. Det finns tydligen några på klubben som är sugna! Då kanske det blir lite lättare att få till det med både sök och lydnadsbiten. Nu verkar det ju tyvärr vara så att de flesta som tränar hund inte tränar på klubbarna längre utan hos privata hundtränare. Vilket jag till viss del kan förstå eftersom kursutbudet är så mycket större där!

Så hoppas jag ju förstås att vi kan dra igång med den nya gruppen som vill träna lydnad. Ett bra upplägg kan man ju säga att det är på den gruppen. Bara vi kommer igång! Hoppas på SNART!

Helgen har iaf varit underbar, nästan alla barnen har varit hemma och jag har fått superfin Morsdagspresent! Tack MINA <3 Vi har shoppat, ätit gott, solat och mest bara myst.

Hundarna har varit med oss ute i trädgården i omgångar förstås eftersom alla inte riktigt kommer överens :(

Kungen han leker iaf bra med tikarna. Här följer lite bilder på Gandalf och hans vackra dotter Loppan!

 DSC_0259_redigerad-1 DSC_0261_redigerad-1 DSC_0263_redigerad-1 DSC_0264_redigerad-1 DSC_0273_redigerad-1DSC_0287

Jag har cyklat med 3 av dem och tränat lydnad med Walle. Som faktiskt böjar bli riktigt duktig. Men såklart behöver vi nöta massor med mera träning. Apporten fixar han riktigt bra! Fria följet går bara bättre och bättre! I budföringen behöver han mera stadga hos mottagaren. Men än så länge köper jag hans sätt att göra det på för vi har tränat så lite på det. Läggande under gång, klart godkänt!

Med Loppan har jag tränat lite utställningsträning. Där finns också en hel del att nöta vidare på förstås. Förresten så behöver både Gandalf och Yris den träningen också. För vi ska ju snart på Norrlands Guld och ställa ut där! Ska bli spännande att träffa lite wheatenfolk igen!

Idag börjar jag också min egna träning, ska bli så skönt att äntligen jobba lite mera med kroppen. Ska man träna sök så behövs minsann kondition hos både hund och matte!

Hej Svejs!

1 kommentar:

Anne sa...

Hejsan och tack för din skrivelse i gästboken.
Ja det är roligt att det börjar lossna för Greta så hon får cert nu. Hon har ju gått bra länge MEN fått kritik för att inte pälsen varit bra , lockarna har saknats. Efter hennes valpkull som kom lockarna och hon är fin päls nu.
Håller med dig att det är roligt att man som liten uppfödare kommer fram. Oftast så känner många domare igen dessa stora uppfödare.
Lycka till på Norrlands Guld, håller tummarna för er.

Ha en bra sommar