torsdag 17 maj 2012

Mysdag med bad!

Snart har det minsann gått ytterligare en vecka . Så snart är det ju sommarlov för de älskade ungarna! Mellangrabben tar ju dessutom studenten. WOW vad tiden går! Ibland saknar jag dem här hemma så det gör ont i hjärtat!

Får faktiskt tummen ur den berömda r..en ibland också. Har tränat en del med hundarna. En hel del extra fys kör jag med Walle, cykling och klövjeväskor. Ska försöka lägga till det här med träning i sandtag också. Måste bara få nån med mig för att köra budföring där borde vara hur bra som helst. Har lite funderingar på att skapa nåt för hundarna att dra uppför där i sanden. Så att man lättare kan träna själv. Kanske ett däck av nåt slag precis som man gör med hästarna?

Har dessutom kört några lydnadspass också. Börjar faktiskt kännas lite skoj det med! Som sagt var så är ju siktet innan denna säsong är över att tävla i en appell. Hmmm ja vi får väl si ;-)

Walle och jag har tränat fria följet och inkallningar denna vecka. Han har ju fått tillbaka en tendens att vila resa sig upp från sittande till stående när jag lämnar honom för inkallning. Bara till att backa då och försöka komma ihåg vad jag lärde mig av Kenth Svartberg när jag var på kurs hos honom. Hur var det nu? Jo ta ett litet steg ut från hunden innan du lämnar honom. Sagt och gjort och helt plötsligt så verkade hunden minnas hur han ska göra! En 10a borde det ju bli på inkallningen iaf.

På linförighet får vi nog också ett hyfsat betyg men INTE på fria följet (när/om vi flyttas upp)! Anton filmade nämligen oss under fritt följ eller ska vi kalla det för fritt följ? Ojojoj han tjyvstartar, han har inte rätt position…….. mm mm! Backa bandet blir det till att göra här då!  Ja men bara att nöta vidare då!

Igår så gjorde jag och A som har varit hemma hos mamma ett par dagar en härlig utflykt till underbara Hölick med på den var badkrukan Walle och badbruden Loppan!

Här kommer lite bilder då!

DSC_0122

Vi klättrade upp och ner över klipporna!

DSC_0129

Matte hade det jobbigast med sitt surknä!

DSC_0132

Walle fick vara lös.

DSC_0157

Loppan har en tråkig väntan medan människorna fikar.

DSC_0161

Fika?

DSC_0162

Men kom igen nurå, vill ju smaka!

DSC_0170

Mys!

DSC_0173

Walle!

DSC_0211_redigerad-1

Loppan hon sprang i efter pinnen som matte kastat ut!

DSC_0214_redigerad-1

Hon dök verkligen efter den!

DSC_0204_redigerad-1

Så upp till matte med den då!

DSC_0213

Så kampar vi liten stund då!

Så underbart härligt att se hur denna hund utvecklats i sin “apportering”. Från att ha tagit grejerna man kastat till henne, lösrullarna i skogen och dragit många ärevarv med dem till att komma tillbaka med sakerna DIREKT för en kampstund med matte, släppa på kommando och bli passiv!

DSC_0218

Avslutat leken och på väg hemåt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vilka härliga bilder....man njuter!
ja träningen hos svartbergs fick man många goda tips ifrån!
Kram Kerstin