onsdag 30 maj 2012

Euforisk av hundträning?

Skogen, äntligen :)) Sökträning var det tänkt. Men efter tio små negerpojkar…………… så var vi bara 2 som var kvar. Inte riktigt läge då för nån sökträning. Men kreativa som vi är så hittar vi förstås på nåt annat.

Loppan och Walle var med mig denna kväll. Hade tagit med mig ett par klövar i händelse av manfall och det var ju tur det.

Så jag la ett viltspår till Loppan, ett klurigt spår tyckte jag. Det tyckte nog inte hon. Spårupptaget fixade hon fint. Jag hade visserligen inte vallat rutan där det var men ett spårupptag jämförbart med öppenklass spåret var det nog. Sen spårade hon som spårgudinnan her self. Spårets längd var ca 600 m med flera vinklar. Att se henne hitta klöven gör mig bara så LYCKLIG för hon älskar nämligen detta viltspårade!

Så fick den lilla damen prova på budföring, eftersom hon aldrig gjort det förr så är jag helt nöjd med det resultat hon presterade. Hon tyckte det var skitkul att springa mellan matte och K i skogen och få godis. Min lilla Loppa hon visar faktisk att hon tycker det mesta är skoj hon!

Walle han fick iaf gör 2 sökskick mest bara för att jag ville testa ett sätt att få honom att göra rakare skick. Men se han söker nog på sitt sätt iaf. För mig spelar det ju ingen roll hur han söker bara han hittar sina figgar. Men jag tror inte han får några stilpoäng på tävling precis. Men jag vet att jag i skarpt läge skulle kunna säga att det inte finns nån i området om han skulle söka av en “kartruta”. Det är kanske mera värt?

Så körde vi ett uppletande. Ruta 30x30 m, 4 föremål utlagda. Trött blev han efter 3 föremål. Eller iaf så började han irra lite. Men jag samlade ihop honom och se då funkade det perfekt. Jag har en duktig vovve jag!

Avslutade med en budföring. Han brukar ju ha lite svårt att stanna hos mottagaren så idag koncentrerade vi oss mest på att han skulle sitta still där och vänta på kommando. Se det gick ju bra det med!

Under de timmar vi tillbringade i skogen sköts det dessutom rätt friskt på en skjutbanan inte så långt från oss. Då vinden låg på så hördes skotten rätt bra där vi befann oss. Mina hundar hörde nog inte ens att det sköts nånstans. Gratis skotträning, gött!

Fast en sak ska då tilläggas, fy sjutton vad folk som tränar sina hundar på det där stället…….. Många intressanta dofter för hundarna. För mina hundar som ändå är rätt rutinerade och vet vad de ska göra är det väl helt ok. Men att vara där med orutinerade hundar och framförallt unghundar är inte särskilt skoj. Då det träningsstället har en LÅG prioritet hädanefter!

En underbar kväll med en underbar vän som för övrig tränade med sina 5 hundar också.

Viss kan man bli EUFORISK av bra hundträning!

I LOVE MY DOGS!

Inga kommentarer: